Een vloer kan de sfeer van je huis bepalen. Hou je van strak, industrieel, of warm met een karakteristieke uitstraling? Met de juiste vloer in je huis creëer je de sfeer die het beste bij je past. Het is soms een hele uitdaging om tot die perfecte vloer te komen, ook als het om de prijs gaat, dus als je gaat verhuizen is het ideaal dat je de vloer mee kunt nemen.

 

Dit geldt uiteraard niet voor elke vloer. Een gietvloer haal je er niet meer uit en ook tegels moet je achterlaten. Ga je verhuizen en heb je in je huis bijvoorbeeld een mooie parketvloer liggen? Dan is het een optie deze mee te nemen naar je nieuwe huis. Ook ideaal voor als je in een huurhuis woont of gaat wonen. Een vloer die kwalitatief zeer sterk is en blijft, zodat het de investering zeker waard is, helemaal als deze mee te nemen is. 

 

Parketvloeren

Parketvloeren zijn houten vloeren en zijn er in twee soorten, namelijk massief en lamelparket. Bij massief parket worden planken van minstens 6 mm dik gebruikt. Deze worden na het leggen nog in de olie of lak gezet. Lamelparket is uit meerdere lagen opgebouwd. Ook deze soort wordt na het leggen behandeld, maar dan met hardwaxolie of een andere soort olie. Als je voor een parketvloer van Martijn de Wit gaat, dan heb je twee mooie showrooms die je kunt bezoeken. Zij zijn van mening dat je een vloer niet goed van een plaatje kunt beoordelen. Je kunt in de showroom genoeg inspiratie opdoen om alle soorten en verschillende designs te bekijken. Bijvoorbeeld visgraat, Hongaarse punt of gewoon in rechte banen. Je kunt ook aan de zijkant een stijlvolle bies in de vloer laten leggen. Er zijn genoeg mogelijkheden om je woning op een simpele manier net dat beetje extra te geven.

 

Duurzame keus

Parketvloeren zijn zeer duurzaam en gaan een leven lang mee. Het is daarom best logisch als je die vloer mee wilt nemen naar een andere woning. En mocht de vloer niet meer zo mooi zijn als in het begin, dan is er nog de mogelijkheid om de vloer te laten schuren. Zo ziet je vloer er weer als nieuw uit. Wat betreft de afwerking kun je kiezen uit een strakke vloer, of juist een klassieke uitstraling. Om je vloer nog sterker te maken, kun je ervoor kiezen voor een slijtvaste laklaag. Maar ook kan de vloer worden gerookt, gestoomd, gebeitst etc. Voor elke gelegenheid en elke sfeer een look.

 

Parket en vloerverwarming; het kan

Kom je in een huis te wonen waar vloerverwarming is en je wilt heel graag je mooie parketvloer meenemen uit je oude huis, dan is dit geen probleem. Vroeger was dit niet mogelijk, maar tegenwoordig heb je ook op een houten vloer warme voeten. Bij martijndewitvloeren.nl kunnen ze je hier alles over vertellen. Zij bieden veel vloeren aan die hiervoor geschikt zijn.

 

Een vloer is een belangrijk onderdeel van je huis, het zorgt ervoor dat je je thuis voelt. Ga van tevoren goed na wat je precies wilt en wat je mooi vindt.