Verhuizen is fijn omdat het een kans is op een nieuw begin. Het is een kans om fris te beginnen en het verleden achter je te laten. Het is ook een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plaatsen te zien. En natuurlijk is het altijd leuk om een nieuw huis uit te pakken en in te richten. Wat de reden ook is, verhuizen kan een geweldige manier zijn om opnieuw te beginnen! Met een beetje planning en voorbereiding kun je van je verhuizing een makkie maken. Hier zijn vijf tips om je te helpen.

#1 Organiseer op tijd

Hoe eerder je begint met inpakken, hoe beter. Maak een lijst van alles wat je moet doen en begin daar doorheen te werken. Het inpakken van je spullen kan een grote klus zijn, en het is altijd beter om vroeg te beginnen en de tijd te nemen dan op het laatste moment alles in dozen te proppen. Bovendien kun je door vroeg te beginnen je spullen opruimen en je ontdoen van alles wat je niet nodig hebt of niet wilt hebben voordat je verhuist. Dit kan je op de langetermijntijd en geld besparen, omdat je niet hoeft te betalen voor het verhuizen van spullen die je nooit gebruikt. Win-win dus! 

#2 Ruim je spullen op

Is het tijd voor de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen, tafel of tv-meubel? Dit is dé perfecte gelegenheid om je te ontdoen van alles wat je niet meer nodig hebt of gebruikt. Houd een tuinverkoop, doneer het of gooi gewoon alles weg wat zonder reden ruimte inneemt in je huis. Je zult je beter en lichter voelen als je van al die extra spullen af bent! 

#3 Pak slim in

Label al je dozen zodat je weet wat erin zit en waar ze heen moeten in je nieuwe huis. Gebruik kleinere dozen voor zwaardere spullen en grotere dozen voor lichtere spullen. En vergeet vooral niet een doos in te pakken met essentiële zaken die je op je eerste dag in je nieuwe huis nodig hebt (toiletpapier, bestek, enzovoort).

#4 Huur verhuizers in

Als je het je kunt veroorloven, huur dan professionele verhuizers in om het zware werk voor je te doen. Of je nu zware tv meubels, koelkasten of banken moet vervoeren – het zal het waard zijn als je aan het eind van de dag geen last hebt van een pijnlijke rug.

#5 Werk je adres bij

Last but not least! Vergeet niet je adres bij de gemeente te wijzigen en je gegevens bij te werken bij bedrijven of organisaties waarbij je bent aangesloten. Je wilt niet dat je post in de war raakt. Nee, verhuizen hoeft geen nachtmerrie te zijn! Met een beetje planning en voorbereiding gaat het helemaal goed komen. Volg bovenstaande tips en je bent helemaal klaar voor een gemakkelijke verhuizing!