Verlang je net als iedereen volop naar je vakantie, of wil je na je vakantie het heerlijk relaxte gevoel ervan nog lang vasthouden? Dan kan creativiteit je helpen. Met leuke decoratie in je woning die verwijst naar je favoriete vakantieland heb je het hele jaar door het gevoel dat je in je vakantieoord verblijft.

Je kunt bijvoorbeeld zelf fotokaders maken in een houtsoort of een materiaal van je keuze en daar dan je favoriete vakantiekiekjes in plaatsen. Foto’s van je gezin, je vrienden, een zonsondergang of een exotische safari, het kan uiteraard allemaal.

Zelf fotokaders maken om terug te denken aan die heerlijke reis

Fotokaders maken is helemaal niet zo moeilijk en met wat lijm krijg je snel een stevig kader waar je nog jarenlang van geniet. Het grote voordeel is bovendien dat je foto’s regelmatig kunt vervangen waardoor je steeds aan andere fijne momenten terugdenkt.

Fotokaders kun je bovendien schilderen in leuke kleuren. Is Griekenland je favoriete vakantiebestemming? Ga dan voor fotokaders in wit en blauw. Is Italiƫ jouw tweede vaderland, dan moeten je fotokaders wit, rood en groen zijn.

Diverse accessoires in huis versieren met foto’s

Naast fotokaders zijn er nog andere manieren om met foto’s terug te denken aan leuke vakantiemomenten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Onderzetters voor glazen of dienbladen waarin je een foto verwerkt.
  • Dienbladen met een heerlijk drankje en een foto erin verwerkt.

Met kleine ingrepen een zomerse make-over geven aan je woning

Na de zomervakantie is het altijd prettig om een heerlijk nazomergevoel in je woning op te roepen. Als je dit wil, kun je de volledige inrichting van je woning hier wel wat op afstemmen. De kleuren van het tafelkleed of een kussen in een mooi motief of een mooie kleur doen wonderen. Waarom ga je voor je hele interieur niet voor een mooi Oosters tintje. Dit is vaak gewoon een kwestie van het kiezen van een aantal leuke prints voor tafelmatjes of tafellakens. Enkele leuke opbergdozen en prints aan de muur doen wonderen.

Een inspiratiemuur waar je het hele jaar door van geniet

Hou je wel wat van afwisseling in je woning en verlang je naar een echt vakantiegevoel, dan kun je er helemaal voor gaan om een inspiratiemuur te maken. Het voordeel hiervan is dat je foto’s, prints of herinneringen die je op deze muur vastmaakt regelmatig kan vernieuwen. Denk maar aan een foto van je vakantiehuis voor je op reis vertrekt, of leuke foto’s en andere herinneringen als je weer thuis bent. Ben je toe aan een frisse start voor je interieur, dan hoef je dus niet direct grootschalige werken te plannen, enkele kleine en leuke projectjes doen wonderen!