Lekker licht! De dagen worden langer en dan merk je pas echt hoeveel verschil een beetje licht kan maken. Waarom dus niet dat geweldige gevoel ook je huis in halen?

 

Verlichting is vaak het ondergeschoven kindje wanneer een ruimte (opnieuw) wordt ingericht. We kijken naar allerlei accessoires, planten, schilderijen, behangetjes en banken – maar zonder de juiste verlichting komt dat allemaal niet mooi naar voren. 

 

Daarom willen we graag verlichting een keer in het zonnetje zetten. En dat doen we in stijl, met de belangrijkste trends in verlichting voor dit jaar (maar waar je gegarandeerd nog veel langer plezier van gaat hebben). 

1. Contrast

Ben je vaak bang dat wanneer je één stijl aanhoudt, het een beetje too much wordt? Begrijpelijk. Daarom kan het mooi zijn om contrast in stijlen aan te brengen, een van de trends van 2021. Denk hierbij aan industriële verlichting in een ruimte waar juist ook zachte pastelkleuren worden gebruikt. Ook kan dit een inrichting met landelijke elementen net wat moderner maken. 

000

2. Mix en match met materialen

Niet alleen in stijlen kun je leren combineren, ook met materialen kun je aan de slag. Tegenwoordig zijn lampen in allerlei soorten materialen verkrijgbaar. Nog speelser wordt het, wanneer je gaat voor een lamp die zelf al verschillende materialen combineert. Wat dacht je van glas en metaal voor een strakke look? Ook kun je getint glas combineren met bijvoorbeeld hout, voor een warme, bijzondere look. 

3. Trendkleuren voor 2021

We staan vaak niet stil bij hoeveel we kunnen variëren met lampen. Zeker wanneer je lampenkappen hebt, kun je er regelmatig een trendkleur ingooien. Denk bijvoorbeeld aan okergeel, smaragdgroen of donkerblauw. Juist ja: hele luxe kleuren die je interieur een super twist kunnen geven!

4. Altijd golden hour999

Goud is heus niet altijd kitscherig, zeker niet als je het goed weet te combineren. We zien steeds meer goud elementen in verlichting terugkomen, zelfs al is het ontzettend subtiel. Het combineert met meer kleuren en stijlen dan je zou denken, en mag daarom zeker niet in dit lijstje ontbreken. 

 

 

5. Hout en bamboe

Wil je een statement maken met je eettafel lampen? Ga dan voor unieke materialen zoals hout en bamboe. Deze materialen worden gebruikt om lampen te maken in allerlei vormen en designs. Maar ondanks dat ze een uniek ontwerp kunnen hebben, passen ze naadloos in allerlei interieurs, juist omdat die materialen zo neutraal zijn.

Gaat er bij jou al een lampje branden?

Ga los met deze inspiratie en mix en match items om je eigen stijl te creëren. Veel plezier!