Vrienden en collega’s hebben planten in hun huis. Je hebt het misschien zelf ook al overwogen, maar bedacht toen dat ze zorg en aandacht nodig hadden. Heb je daar wel echt tijd voor? Nou, het hebben van planten in huis heeft een aantal gezondheidsvoordelen. Deze voordelen zijn het werk meer dan waard bij het opzetten van een routine in het water geven en voeden van de planten. Bovendien kun je verschillende soorten planten krijgen die minder verzorging nodig hebben dan andere. Hierbij kun je onder meer denken aan cactussen, al zijn er nog wel meer makkelijke kamerplanten. Deze planten hebben alsnog de belangrijke gezondheidsvoordelen die genoemd worden in het onderstaande artikel. 

 

 

 

  • Verbeterde productiviteit 

 

Heb je ooit het gevoel gehad dat je gewoon niet kunt werken? Het draait allemaal om de manier waarop je huis ingericht is. De mensen met meer afbeeldingen, decoraties en planten hebben namelijk productievere werkplekken, wat bewezen is met behulp van onderzoeken. Je krijgt hierdoor onder meer herinneringen waarom je werkt en welke doelen je in het leven hebt. Bovendien zijn er de voordelen voor de geestelijke gezondheid. Ruimtes zonder enige vorm van personalisatie kunnen demotiverend en saai zijn. Je krijgt een ruimte waar je niet in geïnteresseerd bent en je geestelijke gezondheid lijdt hieronder. Je voelt je meer gestrest en angstig en vindt het moeilijk om aan het eind van de dag uit de werkmodus te komen. Dit gevoel van vervulling is er achteraf niet.

 


88

 

  • Verbeterde luchtkwaliteit

 

Luchtkwaliteit kan een groot probleem zijn. Wist je dat de lucht in je huis soms erger is dan de lucht midden in een stad? Dit komt doordat vervuilende stoffen binnendringen, maar ze vinden het buitengewoon moeilijk om eruit te komen. De bacteriën en virussen blijven in huis hangen, waardoor de kans groter wordt dat je in de winter ziek wordt. Terwijl je het raam open kunt zetten, kun je ook planten gebruiken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Luchtzuiverende kamerplanten kunnen hierbij namelijk helpen. Dit komt allemaal terug op de chemicaliën in de lucht die de planten afgeven. Ze pakken de vervuilende stoffen in de lucht aan en herstellen onmiddellijk de balans. Jij blijft achter met lucht die veiliger en gezonder is om in te ademen.

 

 

 

  • Verbeterd leervermogen

 

Weet je nog dat planten helpen om de productiviteit te verhogen? Ze helpen ook om je leervermogen te verbeteren en vergroten. Dit heeft zeker te maken met de productiviteit. Planten in huis helpen om de focus en mentale helderheid te vergroten, waardoor het veel gemakkelijker wordt om te focussen op taken die voorhanden zijn. Zowel volwassenen als kinderen zullen er baat bij hebben als ze planten in huis hebben. Volwassenen zullen meer aandacht hebben voor hun werk en schooltaken, terwijl kinderen het gemakkelijker vinden om de basis te leren. Dit geldt ook zeker voor kids met een verstandelijke beperking of een andere aandoening. De planten helpen namelijk hun geest tot rust te brengen en creëren een veiligere ruimte en omgeving om te leren.

 

88888

 

 

  • Meer vochtigheid

 

Planten geven bijna al het water af dat ze opnemen. Dit is goed nieuws voor jou want het water zal je luchtkwaliteit en je gezondheid helpen verbeteren. Droge lucht kan leiden tot irritatie van de longen en tot problemen zoals een droge mond en oververhitting. Je lichaam heeft het vocht echt zoveel mogelijk nodig. Planten bieden de perfecte manier om vocht weer aan de lucht toe te voegen. Je hoeft dus zeker geen dure luchtbevochtiger te kopen. De plant doet dit allemaal voor niets, terwijl het er natuurlijk ook nog eens een stuk mooier uitziet dan zo’n luchtbevochtiger.