Een nieuwe look in je huis kan voor een fijn gevoel zorgen; iets nieuws doet namelijk vaak heel goed. Je kunt een verandering in je huis natuurlijk groots aanpakken, door een muur te verplaatsen in je huis, door een nieuwe keuken te plaatsen of je badkamer aan te pakken. Dit zijn natuurlijk vrij dure zaken. Ook kosten deze projecten vaak veel tijd. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar weet wel dat niet elke verandering in je woning zo groots hoeft te zijn. Wil je wat goedkoper te werk gaan, dan kun je ook prima wat kleinere zaken in je huis veranderen. Wist je dat kleine veranderingen in je huis juist ook voor grote effecten kunnen zorgen? Een voorbeeld is het aanschaffen van nieuwe accessoires in je huis, zoals kussens, kaarsen of een nieuw vloerkleed. Benieuwd waar je op kunt letten wanneer je een nieuw vloerkleed koopt? Lees dan gauw verder!

De kleur van een vloerkleed

Er zijn ontzettend veel verschillende vloerkleden te koop: hele neutrale die uit 1 kleur bestaan, of

juist vloerkleden met meerdere kleuren en verschillende printjes. Vind je het lastig om te bepalen wat voor vloerkleed goed staat in jouw huis? Wanneer je een rustige kamer hebt, is het aan te raden om juist een kleed aan te schaffen met een printje of een felle kleur. Op die manier kun je een kamer namelijk helemaal tot leven te laten komen. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar je huidige vloer. Heb je bijvoorbeeld visgraat laminaat? Of juist hout, of weer iets anders? Probeer te bedenken wat voor kleur vloerkleed goed past bij je huidige vloer. Zorg er daarbij voor dat het niet rommelig wordt, maar juist een rustig geheel. Op die manier creëer je balans in je huis. 

Vloerkleed op je visgraat laminaat

Veel mensen plaatsen een vloerkleed in de zithoek van hun huis, bij de bank en voor de tv. Dat staat natuurlijk heel knus, maar wist je dat je ook op andere plekken van je huis een vloerkleed kunt plaatsen? Zo staat het heel gezellig als je een vloerkleed plaatst bij het voeteneinde van je bed. Je slaapkamer krijgt hier een hele warme uitstraling door. Ook onder de eettafel is het steeds populairder om een vloerkleed te plaatsen. Wel is het dan belangrijk ervoor te zorgen dat alle poten van de stoelen op het kleed passen, ook wanneer deze niet aangeschoven zijn. 

Vloerkleed op de muur

Ja, je leest het goed; een vloerkleed op de muur! Veel mensen vinden het lastig wat ze op hun wand kunnen plaatsen en weten niet goed of en wat voor schilderij ze bijvoorbeeld willen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen hun vloerkleed op hun muur hangen! Dat geeft een hele unieke uitstraling. Veel vloerkleden zijn tegenwoordig ook zo mooi, dat ze net een kunstwerk lijken!