Slimme deursloten zijn de toekomst. Zulke sloten worden ook wel smart locks genoemd en beginnen al steeds populairder te worden in Nederland. Dit is logisch, want ze hebben verscheidene voordelen. Bovendien hebben ze extra mogelijkheden als je de slimme sloten vergelijkt met de gewone sloten. 

De deursloten zijn niet de eerste apparaten die zogenoemd ‘slim’ worden. De verlichting, de koelkast, de thermostaat, et cetera, ze zijn allemaal smart verkrijgbaar. Dit houdt in dat ze volautomatisch hun werk kunnen doen, waarbij ze zelfs met jouw meedenken. Dit is dus nu ook mogelijk bij een slim slot van een slotenmaker. Toch vertrouwt nog niet iedereen deze nieuwe ontwikkeling, veel mensen prefereren nog altijd een traditioneel slot van slotenmaker Amsterdam. Zij gebruiken dus nog een gewone sleutel, wat een heel gedoe kan zijn. 

Dit is bij een slim slot niet het geval, het werkt een stuk eenvoudiger en eigenlijk ook sneller. Bovendien bestaan ze ook al een stuk langer dan je denkt. Veel bedrijven gebruiken bijvoorbeeld al zulke smart locks, denk bijvoorbeeld aan de codes, de pasjes en de druppels die medewerkers van ondernemingen hebben. Hiermee kunnen ze tijdens kantooruren toegang krijgen tot bepaalde ruimtes of panden. Particulieren kunnen zo een systeem ook gewoon aanschaffen, maar vaak kosten ze te veel of zijn ze te complex om te installeren en te gebruiken. 

Toch zijn er dus tegenwoordig slimme sloten die je kunt monteren op een deur. Zulke smart locks kun je simpel aansturen met een smartphone, maar ook met een tablet als je dit prefereert. Door met jouw device in de nabijheid van het slot te zijn kun je het openen, terwijl je bij andere exemplaren dit met een code doet. Bovendien kun je dan ook andere personen toegang geven tot jouw huis terwijl zij geen sleutel hebben. Je zou ze tevens een code met een tijdslot toe kunnen kennen, waardoor ze alleen maar in een bepaalde periode jouw woning kunnen betreden. Smart locks worden bovendien gezien als minder inbraakgevoelig dan traditionele sloten, ze zijn dan ook erg veilig. Natuurlijk zijn ze niet 100 procent veilig, maar dit is bij een normaal slot tevens niet het geval.