Ben je ook zo’n barbecue liefhebber die het liefst gedurende het hele jaar gerechten aan het grillen is? Sta je ook alweer te popelen voor de zomer en kan je niet wachten op het mooie weer om wederom te barbecueën? Vind je het ook altijd zo ongezellig om in de zomer binnen te staan koken terwijl buiten de gezelligheid is? Beschik je over een tuin met ruimte voor vrienden, familie, buren of kennissen en natuurlijk een kookgedeelte? Dan is een buitenkeuken helemaal geschikt voor jou! 

 

Steeds meer thuis

We zijn steeds meer thuis aan het werk en brengen steeds meer tijd in en rond onze eigen woning door. Het vraagt daarom om extra voorzieningen, comfort en luxe. Een eigen werkkamer om de internet marketing linkbuilding pakketten fatsoenlijk te organiseren, een grotere tuin, een uitbouw of een nieuwe buitenkeuken. 

 

Waarom geen barbecue?

Nagenoeg iedereen met een beetje ruimte om het huis of in de tuin beschikt wel over een barbecue. Het is fantastisch om met gezelligheid buiten te kunnen eten tijdens de warme zomerdagen. Handig is het niet altijd aangezien de barbecue veelal gebruikt wordt voor het vlees en de overige gerechten binnenshuis bereid worden. Continue heen-en-weer en alleen in de keuken aan de slag terwijl de rest feest aan het vieren is in de tuin of op het terras bij de barbecue. Wat is hierbij de oplossing? Een buitenkeuken natuurlijk! Geniet helemaal van de sfeer, gezelligheid en heb alles binnen handbereik waarbij er voldoende werkplek is om een heerlijke maaltijd te bereiden. 

 

Wat is een buitenkeuken?

De naam zegt het eigenlijk al, het is een keuken die zich buiten de woning bevindt. In de open vrije lucht een plek waar je kunt koken. Er zijn hierbij verschillende varianten. Een buitenkeuken met een barbecue op gas waarbij er een wasbak, kastruimte en een recht aanwezig is. Of een simpel keukenblok met een ingebouwde infrarood brander. De keuze is reuze en de manier waarop jouw buitenkeuken eruit ziet hangt vooral van je eigen wensen af. Vraagt jezelf daarom af of een buitenkeuken wat voor jou is. Het is een flinke financiële investering en het neemt nogal wat ruimte in. Ben je een liefhebber van koken en houdt je van veel werkruimte? Komen er vaak mensen langs om mee buiten te eten? Heb je zo’n hekel aan binnenshuis koken omdat het in de zomer altijd zo warm is en wil je niet een mobiele airco kopen? Kun je alle vragen met een ja beantwoorden dan is een buitenkeuken een leuke upgrade voor in de tuin. 

 

Ga voor droog barbecueën

Het is in Nederland niet altijd zomer en daarom loop je dus het risico om nat te worden of een plaatselijke bui te ontvangen die het feestje verpest. Overweeg daarom een overkapping te realiseren die groot genoeg is om de kok droog te houden. Heb je voor de gasten geen droge plek buiten? Maak de overkapping dan groter zodat iedereen altijd droog zit. Bouw een tuinhuis met overkapping, afdak of carport. Vind je het allemaal wat te groot, omslachtig of te duur worden? Ga dan voor een partytent, beschermzeil of beschermhoes om de levensduur van de buitenkeuken te verlengen. 

 

Extra’s

Een zomerse barbecue gaat vaak tot in de late uurtjes door waarbij het vaak al donker aan het worden is. Zorg er daarom voor dat er voldoende verlichting in de tuin aanwezig is. Wordt het wat kouder of koelt het wat af? Dan kan een terrasverwarming of infrarood lamp iedereen lekker warm houden.