Ethernet-kabels zijn de afgelopen twee decennia in opkomst, omdat internet langzaam is uitgebreid en een wereldwijd handelsartikel is geworden voor de meeste grote bedrijven. Het internet is zo enorm gegroeid dat bijna alle huizen een of andere internetverbinding hebben. Mensen die een Ethernetkabel gebruiken, begrijpen echt hoe het is om een ​​high-speed ervaring te hebben. Wanneer je internet gebruikt, hoef je je nooit af te vragen: “Wat zijn de voordelen van het gebruik van Ethernet?” omdat de ervaring het beste vertegenwoordigt van wat internet te bieden heeft. 

 

Als je op het moment op zoek bent naar een veilige, betrouwbare verbinding met alle snelheid en gegevens, met een soepele gegevensoverdracht die je je kunt veroorloven, hoef je niet verder te zoeken. Ethernet is de manier om te beginnen. Als je weet wat de voordelen zijn van het gebruik van Ethernet, is het een goed idee om hiervoor te kiezen. Het heeft een betaalbare prijs die niet te evenaren is. Onderstaand lees je meer over waarom je in huis een Ethernetkabel zou moeten gebruiken! 

 

Efficiëntie en veiligheid 

Wanneer je een eigen Ethernetkabelverbinding hebt, merk je meteen hoe anders deze is dan wifi-verbindingen. Het is zo ingesteld dat het zeer weinig interferentie heeft, en het is extreem moeilijk, zo niet onmogelijk om te hacken, aangezien je de enige gebruiker bent en de kabel geen radiosignalen gebruikt. Met een directe lijnverbinding die naar je wordt gesignaleerd en is omhuld met een geaard PVC, blijft de interferentie altijd laag, terwijl de beveiliging altijd hoog blijft. Daarnaast kun je je afvragen of Ethernet-verbindingen voor buitenshuis binnenshuis kunnen worden gebruikt. Het antwoord is ja, dus nu kun je het beste van twee werelden hebben in je huis.

 

Snelheid en goede gegevensoverdracht 

Ethernetkabels zoals de s ftp zijn snel en hebben goede mogelijkheden voor gegevensoverdracht. Door de jaren heen zijn er verschillende versies van deze kabel uitgebracht. CAT5 en CAT6 behoren tot de twee meest populaire versies. De meeste mensen kiezen ervoor om CAT5 te gebruiken omdat het alle beschikbaarheid heeft die ze nodig hebben, van 10 GB tot 100 GB downloadsnelheid. Een CAT6 kan dit ruimschoots overtreffen. CAT5 heeft alles wat je nodig hebt voor persoonlijke en thuisverbindingen en daarom gebruiken de meeste mensen het als hun standaard. Toch kan het ook een goed idee zijn om te kiezen voor een CAT6 kabel als je graag gebruik wilt gaan maken van Ethernet in je woning. 

 

Lage kosten en betrouwbaarheid

Omdat Ethernetkabels zo’n enorm populair aanbod zijn geworden, is het aanbod gestegen en zijn de kosten betaalbaarder dan je misschien denkt. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat je nu in het stenen tijdperk leeft vanwege de snelle groei die internet heeft doorgemaakt, en vooral met de uitbreiding van snel internet. Het is zo gemakkelijk geworden om toegang te krijgen dat bijna iedereen het nu kan hebben, zelfs in meer landelijke gebieden. Overal in Nederland is het dus mogelijk om tegenwoordig gebruik te maken van een Ethernetkabel.