Na lange zomeravonden op je dakterras kan het omschakelen naar de koudere seizoenen lastig zijn. Gelukkig is je dakterras echt niet alleen geschikt voor het warme weer, maar je kunt zeker ook in de herfst en winter van je terras genieten! Wil jij graag in de avond met een glühwein of in de ochtend met je koffie op je dakterras zitten? Lees dan de volgende tips om je dakterras winterproof te maken.

 

Kleed je dakterras gezellig (warm) aan

Wanneer het koude weer aanbreekt, weet je ook meteen dat het eerder donker wordt in de avond. Om deze reden is het goed om te zorgen dat je je dakterras verlicht, zodat je er elk gewenst moment kunt zitten. Je kunt leuke lampionnetjes ophangen en lantaarns of windlichten neerzetten om extra sfeer te creëren. Wil je niet dat je energierekening omhoog schiet? Dan kun je kiezen voor lampjes op solarenergie. Overdag vangen deze lampen energie op, die ze in de avond weer omzetten voor gezellig licht op jouw borrelavond. Om er voor te zorgen dat je geen kou vat kun je dekentjes neerleggen bij de zitmeubels, zodat je hier heerlijk onder kunt zitten of liggen. 

 

Plaats heaters op je dakterras

Als je zeker wilt weten dat jij of je gasten het niet koud krijgen, kun je heaters plaatsen op je dakterras. Naast dat het gelijk warmte met zich mee brengt, zal het ook meteen een gezellig winter gevoel met zich meebrengen. Je kunt een heater op jouw gewenste temperatuur instellen zodat je een met een aangename temperatuur altijd buiten kunt zitten. Wil je liever een natuurlijk uitziende warmtebron? Dan kun je ook kiezen voor een vuurschaal of vuurkorf op je dakterras. Je kunt hier ook gezellig met je gasten of je gezin marshmellows boven roosteren.

 

Bereid je planten voor op de winter

Zorg er voor dat je planten, die je buiten op je dakterras hebt staan, klaar zijn voor de kou en regen die hen tegemoet komt. Wanneer je winterharde planten hebt staan hoef je deze alleen goed te verzorgen en beschermen. Geef je planten alleen water wanneer het niet vriest om te voorkomen dat de grond in je bloempotten en bakken bevriest, op die manier gaan je planten minder snel dood. Heb je planten die niet goed tegen de koude maanden kunnen? Zet deze dan binnen tot de lente weer aanbreekt en zij weer veilig naar buiten kunnen. 

 

Leg kunstgras aan op je dakterras

Een dakterras is vaak aangelegd met tegels, wat al gauw kil kan ogen. Om dit te voorkomen kun je kunstgras aanleggen waardoor je dakterras er de hele winter stralend bij ligt! Geen gedoe met echt gras dat in de winter de kou niet aan kan, met kunstgras weet je zeker dat je het gehele jaar door van een mooi en groen dakterras kunt genieten. Wanneer je hebt besloten dat je kunstgras wilt, kun je het beste kunstgras laten leggen door vakmensen om zeker te weten dat dit goed en mooi gebeurd.