Vanwege hun veelzijdigheid en lichtgewicht formaat zijn LED-striplampen, vaak aangeduid als LED-tape of lintlampen, extreem gangbaar geworden. Ze worden geleidelijk gebruikt op het gebied van huisvesting, handel en gezondheidszorg, naast dat ze de meest aantrekkelijke keuze zijn voor weergavedoeleinden. Een compacte printplaat met led-strips wordt veelvuldig ingezet op een strip met meerdere kleine individuele led-sensoren. Ze zijn voorzien van zelfklevende tape voor peel-and-stick montage in verschillende maten en afmetingen. Dit helpt gebruikers om de lampen gemakkelijk op verschillende oppervlakken te monteren of aan te sluiten, wat ervoor gezorgd heeft dat LED strip lampen ook steeds vaker gebruikt worden in woningen. Dat is natuurlijk hartstikke logisch, ledstripverlichting biedt de gebruiker namelijk de onderstaande voordelen!

 

Lang gebruik

Led striplampen hebben een langere levensduur. Het zal in sommige situaties 40 tot 50 duizend uur werken. Dat staat gelijk aan een lamp aan laten staan ​​en jarenlang niet meer uitdoen. De lichten lijken te vervagen na langdurig gebruik. Dit fenomeen gebeurt niet van de ene op de andere dag en kan alleen worden gezien als de lichten hun einde van hun bestaan ​​bereiken.

 

Bespaar energie

Minder dan 75 procent van de elektriciteit wordt verbruikt door LED-lampen dan gloeilampen. Dit maakt de continue toepassing van LED-oplossingen mogelijk. De LED-diode die licht reflecteert, is eigenlijk net zo groot als een pepermuntje in plaats van de oudere soorten lichtslangen of kerstverlichting. Dit kleine lampje laat de concurrent achter zich en verbruikt dus minder energie als je ze in huis gebruikt. 

 

Lagere warmteafgifte

LED-striplampen stoten aanzienlijk minder warmte uit dan gloeilampen van vroeger. Het feit dat je niet genoeg warmte krijgt om te vuren, is het beste om LED-verlichting erop uit te besteden. Je kunt het ook comfortabel doen als het verlicht is. Zonder het risico je vingertoppen te verwonden, kun je LED-strips hanteren en bedienen wanneer deze aan staat. Dit biedt ook het voordeel van deze lichten terwijl je kampeert of het buitenleven bewondert. Je kunt ze ’s nachts laten staan ​​en je camping verlicht en schoon houden.

 

Efficiënte verlichtingsvoorkeuren

Het enige aspect dat je creativiteit beperkt, zijn ledstrips. Als het een woonhuis of camping is, kun je dat doen als je de plaats wilt verlichten. Zo bepaal je waar het licht zal schijnen en hoe het weerkaatst. Voor een meer geavanceerde manier kun je altijd kiezen voor verschillende kleuren en kleurvariaties. Deze buitengewone veelzijdigheid stelt iedereen in staat om accentverlichting te hebben. 

 

Milieuvriendelijk product

Vanwege de voordelen van LED-verlichting is deze verbetering essentieel. Je kunt ledstrips gebruiken  wanneer je kapotte lampen nodig hebt. Ze produceren geen afval totdat je ze na jarenlang constant gebruik moet vervangen. Evalueer dit met voormalige verlichtingsmodellen en u zult minder snel uw afvalverwerking plaatsen. Veelgebruikte verlichting kan op de markt worden gebracht als LED-lichtstrepen die nog werken. Hun lange levensduur maakt het een perfecte optie voor groen om te hergebruiken en afval te minimaliseren.

 

Duidelijk licht

De hoogwaardige verlichting is voorzien van LED-lichtbanden. De verlichting van andere punten is snel te zien, omdat het LED-licht recht wordt gereflecteerd. Je hebt geen spiegels of reflectoren nodig, dus de verlichting wordt niet verdeeld. Ook voertuigen die zichtbaar moeten zijn in een lage omgeving of ’s nachts kunnen daarom net als huizen LED-stripverlichting gebruiken. Bepaalde gespecialiseerde semi-vrachtwagens gebruiken LED-verlichting om hun voertuigen of vrachtwagens op een verbluffende manier te ontwerpen.