De kans is groot dat de komende zomer nog niet de “vrije” zomer is die we gehoopt hadden. Het coronavirus gooit waarschijnlijk nog één jaar roet in het eten. Maar wat ga je dan doen met je vakantiegeld en je vrije dagen? Je kunt je vakantiegeld natuurlijk oppotten en er volgend jaar een grote(re) reis mee maken maar wellicht is het een beter idee om je huis en tuin eens flink aan te pakken.

Wat denk je van een carport?

Woon je vrijstaand of op een hoek en heb je een eigen oprit? Dan is het misschien een goed idee om een carport te plaatsen. Een carport beschermt je auto tegen alle weersinvloeden en zorgt ervoor dat de lak van je auto niet beschadigt door vogelpoep.

 

Je kunt er, behalve je auto, ook heel goed de fietsen van je hele gezin onder kwijt of de kliko’s. Een carport kan ook perfect zijn voor als je een caravan hebt en deze liever niet in een stalling wilt plaatsen. De carports van Tuinmaximaal zijn er in veel verschillende soorten en maten.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een carport?

In veruit de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van een carport. Toch kan het zo zijn dat jij precies in een gebied woont waar een beschermd dorps- of stadsgezicht geldt. Of dat jouw gemeente eisen stelt aan de bouw van een carport. Het is dus, voor je gaat bouwen, altijd verstandig om bij je gemeente te informeren naar de noodzaak van een vergunning.

Of je plaatst een veranda

Het is natuurlijk fijn als je auto veilig bij je huis geparkeerd staat. Maar het is nog veel fijner als jij en je gezin lekker buiten kunnen zitten. Door een veranda te plaatsen, zorg je ervoor dat je ook als het wat koeler is of als de zon zakt na een warme dag, je buiten kunt zitten. Een veranda is, net als een carport, over het algemeen te plaatsen zonder vergunning.

 

Wil je er een tuinkamer van maken? Dan kun je een glazen schuifdeur kopen en deze in de veranda (laten) plaatsen. Je hebt dan, zonder al te veel moeite en voor een goede prijs zomaar een extra kamer aan je huis.

 

Wat ga jij doen met die extra ruimte?