Fotobehang is ondertussen al een paar jaar een populaire manier om een muur te decoreren. Met behulp van zulk behang kun je simpel en snel een wand omtoveren. Eigenlijk geef je hiermee direct een heel andere sfeer aan de gehele ruimte. Je kunt fotobehang online kopen in diverse maten, terwijl ze ook verkrijgbaar zijn in veel verschillende afbeeldingen en looks. Daarnaast kunnen ze ook nog verschillen qua materiaal. Op muurmode.nl heb je dan ook genoeg opties als je op zoek bent naar fotobehang. Hieronder kun je lezen van welke materialen dit type behang vaak wordt geproduceerd. Nog even een tip voordat de materialen geïntroduceerd worden. Bij elk soort fotobehang zul je namelijk een specifieke lijm moeten gebruiken. Houd hier dus rekening mee als je fotobehang op een muur wilt aanbrengen. 

 

Airtex

Op fotobehang wordt doorgaans een foto afgebeeld, dat blijkt natuurlijk al uit de naam. Je wilt dan uiteraard wel dat de foto goed doorloopt. Met andere woorden, de naden van het behang mogen eigenlijk niet zichtbaar zijn. Daarnaast moeten de stroken behang ook goed gehangen worden, anders klopt de foto niet. Deze problemen zul je sowieso niet hebben als je ervoor kiest om Airtex fotobehang aan te schaffen. Dit wordt namelijk geprint op één groot stuk en is dus volledig naadloos. Je moet het behang hierdoor in één keer op de wand plakken, wat misschien lastig klinkt. Toch is het zeker wel te doen met een paar mensen.

 

Behangpapier

Een andere optie is het welbekende behangpapier. Dit is dus fotobehang van papier, om het even heel simpel te zeggen. In tegenstelling tot Airtex behang zal dit wel in delen geleverd worden. Deze stukken zul je dus boven en naast elkaar moeten plakken op de muur. Normaalgesproken maak je hierbij gebruik van standaard modellen. Deze kunnen eenvoudig op maat gesneden worden als de muur kleiner is dan het formaat. Hierbij moet je de behangstroken insmeren met lijm, dus niet de muur. 

 

Vliesbehang

Daarnaast is het ook mogelijk om vliesbehang aan te schaffen als fotobehang. Dit soort behang zal geleverd worden op een rol in banen. Deze delen moet je naast elkaar op de wand aanbrengen. Een belangrijk pluspunt van vliesbehang is dat ze op maat gemaakt kunnen worden. Bovendien is het steviger dan het eerder behandelde behangpapier, terwijl het ook beter bestand is tegen vocht. Hierbij moet je de lijm juist weer op de muur smeren, net zoals bij het Airtex behang.