Nu we meer dan drie maanden in het jaar zitten, kunnen we terugblikken op alle voorspellingen voor Kleur van het jaar 2021. Sommige verfkleuren zijn favoriet gebleken bij interieurontwerpers en trendsettende huiseigenaren, terwijl bepaalde schildertechnieken onze Instagram- en TikTok-feeds hebben overgenomen. Natuurlijk kun je hier ook gebruik van maken met behulp van deze schilder website. Deze experts kunnen de onderstaande trends zeker toepassen in je woning, waardoor een goedkope schilder gezocht dus gelukt is! Bovendien zorgt dit ervoor dat je huis weer helemaal hip en trendy is.

 

Kleikleuren 

Het woestijnlandschap van het Amerikaanse zuidwesten bleek dit jaar een belangrijke inspiratiebron voor de designwereld. Of het nu klei, vervaagde terracotta of “Canyon Dusk”, wat de Kleur van het jaar 2021 is van Behr, wordt genoemd, warme aardetinten zijn op het moment helemaal in de mode. Deze kleuren zijn aardend en geruststellend, terwijl ze ook helpen om van een slaapkamer of woonkamer een toevluchtsoord te maken. Jij kunt hier dus gebruik van maken door de muur te verven in een kleikleur, wat een schilder natuurlijk ook voor je kan doen. 

 

Kleurrijke wandpanelen

Jaren geleden maakte Joanna Gaines en de televisieserie Fixer Upper witte houten lambrisering populair, maar nu wint kleurrijke lambrisering of houten lambrisering die alleen op de onderste helft van de muur is aangebracht, aan populariteit. Hierdoor is de bovenste deel van de wand dus nog wel wit, alleen de onderkant krijgt een kleurtje. De lambrisering kun je bovendien voorzien van een V groef. Hierdoor lijkt het erop alsof het echt op maat gemaakt is voor je huis. Qua kleur moet je ervoor zorgen dat het goed past bij de rest van je interieur. Een mooi contrast met de witte bovenkant van de muur zal het daarentegen altijd goed doen.

 

Contrasterende plafonds

Wist je dat een kamer niet vier maar vijf muren heeft? Ontwerpers beginnen de plafond namelijk steeds meer als muur te zien. Naast het toevoegen van decoratieve behandelingen zoals houten lambrisering of behang, kiezen veel mensen ervoor om het plafond ook te schilderen in een kleurtje. Een lichtblauwe kleur kan de lucht op een zonnige dag nabootsen wat vooral in een kamer vol ramen mooi is, terwijl een donkergrijs plafond een eetkamer of bibliotheek gezellig en intiem doet aanvoelen. Natuurlijk is het ook hierbij weer van belang dat je rekening houdt met de andere kleuren van je interieur.

 

Humeurige tinten

Van dramatische bosgroene keukens tot eetkamers in een houtskool kleurtje, donkere verfkleuren worden gebruikt om kamers te creëren die omhullen. Diverse experts voorspelden deze trend al met hun keuze voor Kleur van het jaar 2021. Dit werd Urbane Bronze genoemd, wat een verfijnde grijstint is. Deze humeurige tinten zijn dus extreem populair in 2021, al is de kans groot dat ze in de zomermaanden wat minder geliefd zijn. Dit komt doordat in dit seizoen lichte en luchtige looks juist wat meer centraal staan. Alsnog zullen de humeurige tinten in het najaar wel een comeback maken als de zomer afgelopen is.