Vaak is het lastiger om een kleine kamer gezellig te maken dan een grote ruimte. De tips in dit artikel zijn dus speciaal samengesteld voor mensen met een kleine woonruimte, waar geen plaats is voor veel eetkamerstoelen of een grote tafel. 

 

Maak doordachte keuzes

Het belangrijkste als je te maken hebt met weinig ruimte, is het maken van bewuste keuzes. Zeker in een kleine kamer zullen jouw eetkamerstoelen eerder opvallen en is het belangrijk dat ze de gezelligheid ten goede komen. Je kunt in dit geval dus beter voor een paar meubels en accessoires kiezen die opvallen, dan een grote verzameling aan items. Zo vallen jouw nieuwe eetkamerstoelen lekker op en voorzien ze de kamer echt van sfeer.

Meubels met een dubbele functie

Slimme keuzes maken, betekent ook kiezen voor meubels met een dubbele functie. We nemen even de eetkamerstoel als voorbeeld. Als je kiest voor een comfortabel en praktisch model, kun je een eetkamerstoel ook gebruiken om een boek te lezen, als bureaustoel of als je extra zitplek nodig hebt voor gasten. Houdt hierbij rekening met de hoogte van de stoel en die van de tafel, evenals het feit of je wel of geen armleuningen wil. Hetzelfde geldt overigens ook voor de eettafel. Met een uitschuifbare eettafel blijft er veel ruimte vrij, maar kun je toch meer gasten ontvangen indien nodig. 

Kies voor compfort

Een gezellige ruimte moet natuurlijk niet alleen praktisch zijn. Als je lekker kunt zitten in een mooie stoel, zorgt dit ook meteen voor meer sfeer aangezien je jezelf dan gewoon weg veel prettiger voelt. Kies daarom voor stoelen die zowel comfortabel zitten als mooi zijn om te zien, zoals de kwaliteitsproducten van Pronto Wonen. Houten eetkamerstoelen zitten vaak erg lekker om aan te dineren en zijn tegelijkertijd erg sfeervol. Of kies voor stoelen met stoffen bekleding voor een knusse uitstraling en een grote mate van zitcomfort. 

Selecteer de juiste kleuren

Kleuren kunnen ook echte sfeermakers zijn, waardoor het dus belangrijk is om tinten te kiezen die een warme uitstraling hebben. Natuurlijke en warme kleuren doen het eigenlijk altijd goed en zijn ook nog eens makkelijk onderling te combineren. 

Kies bijvoorbeeld voor verschillende modellen eetkamerstoelen of koop dezelfde stoel in meerdere kleuren, een speelse manier om wat spanning aan de inrichting toe te voegen. Houd je meer van één geheel, zorg er dan voor dat de stoelen perfect aansluiten op de kleuren in de ruimte, zodat het echt een totaalplaatje wordt.

Oog voor detail

Tenslotte zijn het de kleine dingen die het geheel compleet maken. Zo zorgt de juiste verlichting ervoor dat jouw eethoek goed tot zijn recht komt en dimbare lichten zijn een uitkomst voor een kleine ruimte. Handig als je overdag aan de eettafel wil werken of als de kids hun huiswerk moeten doen, maar zo geniet je ook van gezellige verlichting tijdens een romantisch etentje of het borrelen met vrienden.