Binnenkort je huurwoning verhuren? Direct Wonen biedt tips om goede foto’s van een woning te maken. Goede foto’s geven de aanstaande huurder een beeld van jouw woning en zorgen ervoor dat deze sneller is verhuurd.

Tip 1: Maak schoon & ruim op

interieurfotoZorg ervoor dat het huis schoon is. Let vooral op de keuken, badkamer en het toilet. Ruim grondig op zodat de huurwoning er strak uitziet. Kijk kritisch rond en haal ook de kleine spullen uit het zicht. Hierdoor wordt de ruimte overzichtelijker. Zorg er ook voor dat de ramen schoon zijn, want dit verbetert de kwaliteit van de foto’s.

Tip 2: Zorg voor licht & sfeer

interieurfotoZorg voor veel licht in de woning: doe de gordijnen open. Probeer de foto’s te maken op een zonnige dag. Het beste licht heb je tussen 10.00 en 14.00 uur. Daglicht geeft een egale belichting aan de foto. Dit zorgt voor helderheid en intensere kleuren, waardoor de woning meer sfeer krijgt.

Tip 3: Schiet vanaf de juiste plek

Schiet de foto’s vanaf de juiste plek. Bij interieurfotografie worden foto’s vanuit het midden (tussen de grond en het plafond) genomen. Als de woning niet gemeubileerd is dan kan je de foto’s vanuit een lager standpunt nemen, zodat de vloeroppervlakte goed zichtbaar is. Je kunt ook in de hoek van een ruimte gaan staan om zo diagonaal de hele kamer te fotograferen. Doe dit ook vanuit de tegenovergestelde hoek. Als je deze twee foto’s naast elkaar legt, krijg je een totaalbeeld van de ruimte.
interieurfoto

Tip 4: Belangrijkste kernmerken fotograferen

Maak foto’s van de belangrijkste kenmerken in de huurwoning. Zorg ervoor dat de oppervlakte goed zichtbaar is, maar ook de lichtinval en eventuele meubels en muurbeschildering. De badkamer, wc en keuken zijn belangrijke factoren die meespelen bij de keuze voor een huurwoning, dus vergeet deze niet te fotograferen.