Het lijkt wel alsof ze met paddenstoelen uit de grond komen, bedrijven die tegen de beste prijs zonnepanelen bij je kunnen komen plaatsen. Toch is het wel belangrijk dat je vooraf goed kijkt naar het type bedrijf, maar ook eens in je omgeving vraagt of ze misschien ervaring hebben met een bedrijf dat bij hen de panelen heeft gelegd. Nu snappen we echt wel dat je het liefst op basis van prijs je keuze maakt, want laten we eerlijk zijn, wat is nu het verschil in zonnepanelen? Nou ontzettend veel kunnen we je verzekeren! Daarom geven we jou een aantal handige tips voor het uiteindelijk kiezen van een betrouwbare partij om zonnepanelen te laten plaatsen.

Kies voor een bedrijf met ervaring

Bij het zoeken naar een betrouwbaar bedrijf voor het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar hun ervaring en expertise. Zoek naar bedrijven die al geruime tijd actief zijn in de branche en die aantoonbare kennis hebben van de materie. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk te weten hoe het zit met het aantal zonuren, maar ook de manier van aansluiten. Kies je namelijk voor een bedrijf zonder de juiste certificeringen, dan kan het zomaar zijn dat je bij eventuele problemen of brandschade niets uitgekeerd krijgt van de verzekering. Kies daarom voor de ervaren zonnepanelen installateur Recharged, zodat je niet alleen zeker weet dat je de beste prijs betaalt, maar ook zeker weet dat ze voldoen aan alle regels die gelden en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in deze branche.

Kijk naar referenties en recensies

Tegenwoordig doen we alles online, dus waarom niet even checken hoe het bedrijf dat jij op het oog hebt, er online voorstaat als het gaat om de ervaringen van eerdere klanten? Het is namelijk altijd een goed idee om referenties en recensies van eerdere klanten te controleren voordat je met een bedrijf in zee gaat. Vraag het bedrijf naar referenties van tevreden klanten en neem contact met hen op om hun ervaringen te horen. Daarnaast kun je natuurlijk ook online zien of er bepaalde berichten zijn achtergelaten. Je zult zien dat wanneer je dit niet doet, je achteraf spijt krijgt in geval er eigenlijk al genoeg rode vlaggen te zien hadden moeten zijn.

Vraag om een volledig uitgewerkte offerte

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten, het is dus belangrijk om te zorgen dat je een offerte krijgt waar dit duidelijk op vermeld staat. Dit geeft je namelijk de mogelijkheid om een goed vergelijk te kunnen maken, aangezien we er voor het gemak wel even vanuit gaan dat je meerdere offertes opvraagt. Wat overigens wel een aanrader is, is om ervoor te zorgen dat ze bij je op locatie langskomen. Veel bedrijven hebben er namelijk een handje van dit via Google Maps te doen, terwijl het zomaar kan zijn dat de situatie volledig anders is dan een aantal jaren geleden. Zorg er dus wel voor dat ze de daadwerkelijke situatie te zien krijgen, zodat ze op basis daarvan een voorstel kunnen doen.