Een hanglamp hoort in elk huis te hangen. Sterker nog, in alle woningen in Nederland vind je zeer waarschijnlijk zelfs meerdere hanglampen. Zo hangt er natuurlijk een exemplaar boven de keukentafel, maar naar alle waarschijnlijkheid ook boven de tafel in de woonkamer. In de slaapkamers horen hanglampen ook zeker thuis. Met andere woorden, de hanglamp is belangrijk. Tegenwoordig kun je heerlijk creatief en speels zijn met deze lampen. Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder.

 

Dubbele hanglamp

Waarom één hanglamp boven je tafel hangen als er ook twee hanglampen kunnen hangen? Op deze manier kun je de hele eettafel perfect verlichten, terwijl je toch maar één lichtpunt nodig hebt. Het zijn dus erg brede hanglampen, waardoor ze echte blikvangers worden in je interieur. Bovendien zijn deze lampen verkrijgbaar in allerlei verschillende woonstijlen. Dit zorgt ervoor dat je zeker een hanglamp vindt die perfect bij jouw stijl past. Of je nou houdt van de industriële stijl of toch meer van de Scandinavische sferen bent, een dubbele hanglamp past er zeker bij.

 

Driedubbele hanglamp

Waarom twee hanglampen boven je tafel hangen als er ook drie hanglampen kunnen hangen? Ja, dat kan ook gewoon! Op deze manier zul je niet alleen de eettafel goed kunnen belichten, maar eigenlijk de hele kamer. Tegenwoordig kun je steeds meer driedubbele hanglampen vinden bij webshops, ook bij directlampen.nl bijvoorbeeld. Ook hierbij geldt natuurlijk weer dat ze verkrijgbaar zijn in diverse woonstijlen, terwijl ze ook qua formaat kunnen verschillen. Toch zal zo’n driedubbele lamp wel vrij breed zijn. Vierdubbele hanglampen zijn trouwens ook te koop, die zijn dus nóg breder. 

 

Combineren geblazen

Daarnaast kun je ook gewoon je eigen dubbele (of driedubbele of vierdubbele) hanglamp creëren. Dit kun je eenvoudig doen door meerdere normale hanglampen aan te schaffen om ze vervolgens te combineren. Deze lampen kunnen helemaal anders zijn, maar uiteraard ook hetzelfde. Het is maar net wat jij voor ogen hebt. Eén mogelijk nadeel hiervan is wel dat je mogelijk meerdere lichtpunten nodig hebt om zo’n mix van hanglampen op te kunnen hangen boven de eettafel. Maar, het zal het zeker waard zijn!