De zomer komt er weer aan, en velen van ons zijn ook blij dat de temperaturen eindelijk weer een beetje beginnen te stijgen. Maar de hoge temperaturen die onze zomer soms met zich meebrengt, kunnen ook nog wel eens voor discomfort en slapeloze nachten zorgen. Maar, gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de extreme hitte bij jou in huis kunt voorkomen en bestrijden. Deze lees je in dit artikel.

Een warmtepomp of een airconditioner

Er zijn natuurlijk verschillende systemen die je voor in huis kunt aanschaffen die de warme lucht bij jou in huis kan verkoelen. Een bekende is natuurlijk de airconditioner. Deze haalt warme lucht uit de kamer, verkoelt deze en blaast deze vervolgens weer de ruimte in. Maar, heb je al van de warmtepomp gehoord? Deze onttrekt de warme lucht uit de kamer, en voert deze af naar buiten. Hierdoor wordt de temperatuur in de ruimte verlaagd. Een warmtepomp is duurzamer dan een airconditioner omdat deze gebruik kan maken van de energie die al aanwezig is in de lucht. Hierdoor is er dus minder energie nodig om te koelen. Een ander voordeel van de warmtepomp is dat het koelproces ook kan worden omgedraaid naar het verwarmen van de woning. Zo is een warmtepomp dus ook bruikbaar in de winter! Kijk op www.bestair.nl voor warmtepompen.

Houd de zon buiten

Naast het aanschaffen van een heel systeem om je woning te verkoelen, zijn er ook andere tips en trucs die helpen bij het koel houden van je woning. Een logische is natuurlijk om de zon buiten het huis te houden. Probeer bijvoorbeeld echt de gordijnen van je woning dicht te houden. Dit klinkt natuurlijk logisch, maar veel mensen vergeten dit vaak. Wanneer het mooi weer buiten is, willen mensen immers graag naar buiten kunnen kijken. De zon kan je ook buiten houden door schaduw buiten te creëren. Je kunt bijvoorbeeld hoge bomen rondom je woning plaatsen, of bijvoorbeeld een zonnescherm nemen. 


Tocht

Een andere manier om warme lucht uit de woning te verwijderen, is door tocht te creëren. Open ramen en deuren die ongeveer tegenover elkaar zitten om een natuurlijke luchtstroom te creëren. Het is vooral verstandig om dit in de nacht te doen, wanneer de buitentemperaturen zijn gedaald.

 

Vermijd warmtebronnen

In het huis staan verschillende apparaten die meer warmte genereren dan dat je denkt. Denk daarbij aan de droger, het fornuis of de oven. Probeer het gebruik van deze apparaten tijdens de warmste uren te vermijden.

 

Geïnteresseerd in een airconditioner? Kijk dan hier voor alle soorten airconditioning. Verder kan je met de bovenstaande tips ook al een heel eind komen!