Wil jij de waarde van jouw huurwoning ook verhogen? Je kunt eenvoudig de huurprijs van jouw huurwoning verhogen, door slechts enkele aanpassingen te maken. In dit artikel lees je precies welke investeringen het waard zijn om de waarde van jouw huurwoning te verhogen. Zo verdien je al gauw een paar honderd euro extra per maand.

 

22222222222222

Isolatie
Je kunt een enorm bedrag besparen op de energierekening door de woning goed te isoleren. Dit is niet alleen belangrijk wanneer je inclusief gas, water en licht verhuurd, maar ook zonder. Een goed geïsoleerde woning is namelijk een stuk aantrekkelijker voor potentiële huurders. Zorg ervoor dat jouw woning het groene A-label krijgt. Hiermee kun je aantonen dat jouw woning milieuvriendelijk is, goed geïsoleerd en natuurlijk een stuk aantrekkelijker. Dit is zeker een hogere huurprijs waard.

Er zijn verschillende manieren waarop je een woning beter kunt isoleren. Zo kun je oude kozijnen vervangen die lucht doorlaten of kiezen voor professioneel isoleren van een woning met schuim.

In goede staat
Het is van groot belang dat de huurwoning is goede staat is wanneer je deze gaat verhuren. Dit betekent dat de muren voorzien zijn van een fris laagje verf, de woning schoon is en dat het een aantrekkelijke uitstraling heeft. Ook is het van groot belang dat alles werkt. Neem contact op met een loodgieter uit bijvoorbeeld Amsterdam voor een check van het huis voordat je deze gaat verhuren. De loodgieter kan kijken of alle leidingen werken en of er nog kleine aanpassingen moeten worden gemaakt. Je kunt zelf de woning gaan poetsen, maar hier kun je ook een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren. Een huurwoning die tip-top in orde is, mag natuurlijk wat meer kosten.

Schildersklus
Om de huurwoning in goede staat aan te kunnen leveren, kun je het beste een schilder inhuren voor al het schilderwerk. Een complete woning schilderen of de muren laten sauzen is namelijk een grote, intensieve en tijdrovende klus. Je geniet niet alleen van extra tijd dankzij een schilder, maar ook van het beste resultaat. Zeker wanneer de woning ook aan de buitenkant een nieuwe verflaag kan gebruiken, is een professioneel schildersbedrijf de beste oplossing.

Modernisering
Ben je op zoek naar nieuwe huurders? Dan is dit de beste tijd om moderniseringen uit te voeren in de woning. Dit is een kleine investering wanneer je weet dat de huurprijs hoger wordt. De waarde van een huurwoning wordt direct hoger ingeschat wanneer je bijvoorbeeld een vierpitsfornuis hebt in plaats van twee. Je kunt bijvoorbeeld oude elektrische apparaten en witgoed vervangen en moderniseren om de huurprijs direct te kunnen verhogen. Ook een nieuwe verwarming, cv installatie en het vervangen van de badkamer of keuken zijn goede projecten wanneer je momenteel geen huurders hebt. Een moderne huurwoning is natuurlijk veel meer in trek. Het is belangrijk om een reële planning te maken voor deze projecten. Wil je de woning zo snel mogelijk weer verhuren? Kies dan voor de klus die geklaard kan worden binnen de gewenste tijd.

Moderniseer het grondplan
Dit is een grotere investering en zal net wat meer tijd nodig hebben, maar hierdoor kun je de huurwoning een stuk aantrekkelijker maken. Pak het grondplan van de woning er nog eens bij en ga samen met een aannemer kijken hoe je de woning aantrekkelijker kunt maken. Kun je bijvoorbeeld een muur eruit halen om de woonkamer groter te maken? Zijn er onnodige muren die eruit kunnen, zodat de ruimtes een stuk groter lijken? Dit is een perfecte manier om jouw woning een stuk groter te laten lijken.

De zolderruimte verbouwen
Een zolder wordt vaak gezien als opslagruimte. Dit is natuurlijk erg handig voor het opbergen van overbodige spullen, maar het is natuurlijk veel aantrekkelijker als deze ruimte functioneel gebruikt kan worden. Je kunt de zolder verbouwen tot slaapkamer, werkkamer en zelfs een tweede badkamer. Zo wordt de huurwoning natuurlijk direct een stuk aantrekkelijker voor zowel grotere gezinnen als mensen die een woning met meerdere (slaap)kamers zoeken. De beste manier om extra goed gebruik te kunnen maken van de zolderkamer, is door een of meerdere dakkapellen te laten plaatsen. Zo geniet je van meer licht en ruimte op zolder. Isoleer de zolderkamer, leg een nieuwe vloer erin en zorg voor goede muren en zo kun je jouw woning verhuren met extra kamer. Het is de meest eenvoudige manier om jouw woning groter te laten lijken.

De juiste hulp
Kies altijd voor professionele services wanneer je veranderingen gaat aanbrengen aan de huurwoning. Je zult hiervoor iets dieper in de buidel moeten tasten, maar het resultaat is het zeker waard. Kies voor een professionele loodgieter in Amsterdam om te helpen bij het aansluiten van een nieuwe badkamer of keuken en de juiste aannemer voor het project. Als het goed is hoef je maar eens in de zoveel jaar of decennia een grote klus uit te voeren aan de huurwoning. Het geld voor de investering haal je er dan snel weer uit door de hogere huurprijs.

Meer verdienen aan een woning wilt natuurlijk iedereen. Aan de hand van bovenstaande investeringen kun je jouw huurwoning een stuk aantrekkelijker maken voor potentiële huurders. Hierdoor kun je de huurprijs omhoog doen en verdien je de investeringen aan de woning vanzelf terug. Zo verhuur jij jouw woning extra gemakkelijk en snel.