Het creëren van een gezellige slaapkamer is net zo belangrijk als elke andere kamer in huis. Je brengt per slot van rekening een derde van je leven slapend door. Er zijn veel manieren om een slaapkamer gezelliger en comfortabeler te maken. Het kan iets kleins zijn zoals het toevoegen van een bankje onder een raam of iets groters zoals creëren van een hoekje om te kunnen lezen of naar muziek te luisteren. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet! 

 

Maak gebruik van de opbergruimte

Als je slaapkamer veel opbergruimte heeft, maak daar dan volledig gebruik van. Zo ziet je slaapkamer er binnen een handomdraai georganiseerd uit. Om een rustgevende uitstraling te realiseren is het van belang om niet te veel spullen rond te laten slingeren. 

 

Gordijnen van het plafond tot de vloer

Het installeren van lange zwaardere gordijnen is een goede optie om een luxueuze sfeer te creëren.  Dit zorgt niet alleen voor meer privacy en houdt ongewenst licht buiten, maar geeft ook een gevoel van luxe. Gordijnen bieden daarnaast ook een leuke mogelijkheid om een vleugje kleur toe te voegen. Een fel of neutraal gekleurd gordijn kan een kamer in een oogwenk transformeren, waardoor deze gezelliger en meer uitnodigend aanvoelt.

 

Investeer in de juiste verlichting

Als je alleen een plafond licht in je slaapkamer hebt, overweeg dan om een zachter licht toe te voegen dat een meer ontspannen sfeer creëert. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld dimbare LED-lampen gebruiken. Daarnaast zijn bedlampjes ook altijd een leuke optie om te zorgen voor zachtere verlichting. 

 

Knus beddengoed

Als je de gezelligheid naar je slaapkamer wilt brengen, hoef je niet alles te veranderen. Voeg in plaats daarvan warmte toe aan je beddengoed. Dit kan op vele manieren, zoals het gebruik van een deken in een warme kleur of het toevoegen van extra kussens in verschillende texturen.

 

Voeg een zacht vloerkleed of tapijt toe

Als je een harde vloer in je slaapkamer hebt, overweeg dan om een zacht vloerkleed of een tapijt aan te schaffen. Dit zal je slaapkamer er niet alleen stijlvoller en gezelliger doen uitzien, maar het zal ook extra comfort aan de ruimte toevoegen. Een vloerkleed of tapijt is ook een goede manier om lawaai te verminderen. Je kunt kiezen voor een fel of neutraal gekleurd tapijt dat past bij de stijl en het thema van de slaapkamer.