Het internet staat er vol mee, met zogenaamde lifehacks. Een lifehack is eigenlijk niets anders dan een handigheidje die het leven een stukje makkelijker maakt. Ook tijdens het klussen heb je allerlei hacks die je kunt toepassen om het jezelf wat makkelijker te maken, want klussen op zichzelf kan soms al lastig genoeg zijn. Hieronder vind je 8 handige lifehacks speciaal voor de echte klusser!

 

Wanddecoratie aan de muur zonder te boren

 

Wil je wanddecoratie ophangen maar vind je het zonde om te boren in de muur, kies dan voor ophangen zonder boren. Met een ophangsysteem dat bestaat uit een rail, een koord en een haak kun je bijna elke wanddecoratie ophangen en ook weer makkelijk verplaatsen zonder dat er lelijke gaten overblijven.

 

Gebruik een elastiek tijdens het verven

 

Wordt je gek van spetters overal tijdens het verven? Ga dan op zoek naar een dik elastiek die je spant om het verfblik van de onderkant naar de bovenkant. Iedere keer wanneer je de kwast dipt in het verfblik kun je de kwast afstrijken aan het elastiek en zo heb je geen last meer van spetters.

 

Een plug verwijderen doe je zo

 

Heb je een plug in de muur zitten en krijg je deze niet los, verwijder dan de plug met behulp van een kurkentrekker met vleugels. Draai de kurkentrekker in de muur en ‘wip’ als het ware de plug uit de muur. Handig!

 

Gebruik een kammetje of wasknijper

 

Heb je moeite om een spijker in de muur te slaan of sla je altijd op je duim, maak dan gebruik van een kammetje of een wasknijper. Gebruik een kam waar je de spijker tussen de tanden klemt of klem de spijker vast met een wasknijper voor extra houvast. Op deze manier gaat het je in vervolg wel lukken om de spijker erin te krijgen.

 

Tandpasta als muurvuller?

 

Heb je geen muurvuller in huis en wil je toch graag een gaatje opvullen? Maak dan gebruik van wat witte tandpasta. Met een plamuurmes breng je de tandpasta aan, vervolgens laat je het minimaal 2 uur drogen en daarna kun je er zonder probleem overheen verven. 

 

Een verfroller en kwast bewaren doe je zo

 

Heb je een verfklus van meerdere dagen, zorg dan dat je de verfroller en kwast goed opbergt aan het einde van de dag. Om te voorkomen dat het verf heel hard wordt en alles onbruikbaar wordt, kun je de roller en kwast het beste bewaren in een plastic zak. Is je kwast wel hard geworden, laat de kwast dan een tijdje weken in een potje met wat azijn. 

 

Gebruik een zak voor in je verfbakje

 

Ook een verfbak hoef je niet na elke schilderbeurt weg te gooien, super zonde! Voordat je verf giet in het verfbakje leg je er een stuk huishoudfolie in. Ben je klaar met verven dan hoef je alleen maar de folie eruit te halen, scheelt ook nog eens een hoop schoonmaakwerk, en kun je iedere keer de verfbak opnieuw gebruiken.

 

Een post-it tijdens het boren

 

Ga je boren en heb je geen zin om de stofzuiger erbij te pakken voor rondvliegend stof, gebruik dan een post-it. Plak de post-it onder de plek waar je gaat boren, vouw het onderste randje dubbel en op die manier creëer je een opvangbakje voor het stof.

 

Met deze handige klus lifehacks wordt het klussen ongetwijfeld een klein beetje makkelijker!