Zoek jij naar inspiratie voor een modern ontworpen badkamer in huis? Dit artikel helpt je op weg! Een moderne badkamer is vaak strak vormgegeven, waarbij men zo min mogelijk van de techniek achter de verschillende sanitaire voorzieningen kan zien. Kies bijvoorbeeld voor een inbouw douchekraan, in plaats van een klassiek opbouw model. Naast een inbouw douchekraan mag ook een inbouwreservoir voor het toilet niet ontbreken in een moderne badkamer. Waar voorheen voor een reservoir direct achter het toilet maar voor de wand gekozen werd, bouwt men een inbouwreservoir in de muur. Niet alleen geeft het de badkamer z’n strakke look; ook bespaart het ruimte. Combineer het toilet met een moderne wc bril van bijvoorbeeld Villeroy & Boch. 

Minimalisme en een strakke afwerking 
De reeds genoemde componenten passen bij de kenmerken van een moderne badkamer binnen woningen: minimalistisch en strak afgewerkt. Vaak wordt in een moderne badkamer voor verschillende neutrale, soms hele natuurlijke kleuren gekozen. Denk aan kleuren als olijfgroen, beige of bijvoorbeeld lichtgrijs. Daarnaast kiest men niet voor tussenmuren, maar juist voor veel glas en daarmee licht in de ruimte. Geef de badkamer een industrieel tintje, door het glas van een metalen frame te voorzien. Metaal is een materiaal wat vaak gebruikt wordt in industrieel ingerichte ruimtes. 

Afhankelijk van de hoogte van het plafond kan het verlagen hiervan interessant zijn. Een plafond verlagen biedt de mogelijkheid deze van led spots te voorzien. Iets waar men ook vaak voor kiest in een moderne woonkamer. De led spots bieden de mogelijkheid de lichtintensiteit aan te passen op het moment van de dag; dim de verlichting iets in de avond voor een sfeervolle, romantische setting. Een fijne afsluiter na een dag hard werken of studeren. 

Natuurlijke materialen in een moderne badkamer 
Een moderne badkamer kan van verschillende natuurlijke materialen worden voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een robuust eikenhouten wastafelmeubel aan de wand. Op het wastafelmeubel plaats je een wasbak van graniet of composiet. Natuurlijke materialen die badkamers een luxe uitstraling geven. Vind je het zwarte graniet en composiet te donker? In dat geval past ook een fraaie witte waskom goed in een moderne badkamer. Naast het hout en natuursteen, worden moderne badkamers veelvuldig van een betonnen vloer voorzien. Of denk aan een betonnen omranding van het bad in deze ruimte. Een gietvloer valt goed te combineren met vloerverwarming; iets wat het comfort in de badkamer vergroot.