De meeste mensen met (jonge) kinderen weten natuurlijk als geen ander hoe snel de muren beschadigen. Vooral wanneer je kinderen nog jong zijn, is de kans vrij groot dat er al de nodige deuken en vlekken op de muren door het hele huis heen zichtbaar zijn. Eén ding kunnen we je alvast meegeven, laat dit de komende jaren voor wat het is, mits het natuurlijk heel erg wordt, dan kun je er alsnog voor kiezen om het te herstellen. Toch zijn er wel een aantal handige tips, waarmee jij de schade aan de muren en ook deuren enigszins kunt voorkomen of tot het minimum beperken. Dit geldt overigens niet alleen voor wanneer je kinderen hebt, maar ook wanneer je wat onhandig bent.

Zorg voor het juiste deurbeslag

Vaak denken we bij het beschermen van onze deuren en ook muren niet direct aan het juiste deurbeslag. Wat je namelijk meestal ziet, is dat de meeste mensen alleen maar nadenken over de uitstraling van een deur en dus niet aan de eventuele bescherming tegen beschadigingen, Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat de deur tegen de muur of deurpost slaat. Dit zal uiteraard leiden tot krassen of deuken. Belangrijk dus om hier iets aan te doen. Wanneer je kiest voor het juiste deurbeslag voor je deuren, dan kun je dit probleem voorkomen. Het juiste deurbeslag zorgt er namelijk voor dat de deurklink niet zorgt voor deuken of andere beschadigingen op de muren. Vooral in een druk huishouden, kan het nog weleens voorkomen dat er op een druk moment een deur per ongeluk iets te hard wordt dichtgegooid.

Deurstoppers zijn zowel praktisch als stijlvol

Deurstoppers zijn een praktische oplossing om deuren te beschermen tegen beschadiging van muren en deurposten. Door het plaatsen van deurstoppers voorkom je dat de deur te ver openzwaait en tegen de muur of deurpost slaat, waardoor krassen of deuken kunnen ontstaan. Dit is vooral handig in drukke huishoudens waar deuren regelmatig worden geopend en gesloten. Er zijn verschillende soorten deurstoppers voor je deur verkrijgbaar, van eenvoudige rubberen doppen tot decoratieve en stijlvolle ontwerpen die ook als decoratie kunnen dienen. Door het gebruik van deurstoppers kun je niet alleen de levensduur van deuren verlengen, maar ook de uitstraling van je interieur verbeteren.

Kies voor afwasbaar behang

Het klinkt misschien vreemd, maar het bestaat echt! We hebben het dan over afwasbaar behang. Nu is het niet zo dat je dit behang tot in lengte van jaren dagelijks flink kunt gaan lopen staan boenen, maar een paar vlekjes door bijvoorbeeld de vieze handjes van je kinderen verdwijnen op deze manier als sneeuw voor de zon. Kies voor afwasbaar behang als je op zoek bent naar een duurzame en praktische oplossing voor de muren in je huis. Afwasbaar behang is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het dus ideaal is voor drukke huishoudens met kinderen en huisdieren. Dit type behang is bestand tegen water, vlekken en vuil, waardoor je het gemakkelijk kunt reinigen met een vochtige doek. Daarnaast is afwasbaar behang verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor het een veelzijdige en decoratieve keuze is voor elk interieur. Door te kiezen voor afwasbaar behang, investeer je in een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor de muren in je huis.