Nog even en het is weer carnaval. Van 9 februari tot 13 februari kun je weer uit volle borst alle carnavalskrakers meezingen, je met zorg uitgekozen outfit aantrekken en dagen lang feestvieren. Wat zijn de leukste steden om carnaval te vieren? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Eindhoven – Lampegat
Tijdens carnaval is er in de hele binnenstad van Eindhoven van alles te beleven. In het centrum van Eindhoven staat tijdens carnaval een grote tent waar verschillende optredens plaatsvinden. De tent is traditioneel het centrale punt van het Lampegatse carnavalsfeest.

Vanaf hier zijn alle uitgaansgebieden in Eindhoven zeer goed bereikbaar en mag Eindhoven zich rekenen tot de betere carnavalssteden van Nederland. De grote carnavalsoptocht vindt altijd op zaterdag plaats. Deze leuke optocht vol kleurige praalwagens trekt door de hele binnenstad.

carnavalsoptocht-eindhoven

Tilburg – Kruikenstad
Elke carnavalsstad heeft zo zijn eigen tradities en kenmerken. Kruikenstad, oftewel Tilburg, heeft eveneens een eigen DNA. Het groen-oranje gevoel, de Kruikenzeiker, de Tilburgse taal en de attributen van carnaval in Kruikenstad spelen daarin de belangrijkste rol.

Verspreid over de hele stad vind je optochten, feesten en andere evenementen, ook voor de kleintjes!
6E0300C20F18449294A9664C907BCF1F-carnaval-tilburg

Den Bosch – Oeteldonk
De stad bruist van de activiteiten rondom carnaval. Het is een feest dat al meer dan 550 jaar wordt gevierd in Den Bosch en waar menig bezoeker van buiten de stad op af komt! De Oeteldonkse Club weet na al die jaren nog steeds de Oeteldonkse tradities in ere te houden en maakt van Oeteldonk een waar feestdorp met de bijbehorende Oeteldonkse evenementen. Kortom, een groot spektakel waar je zeker bij moet zijn.

knillis_hendrien

Maastricht – Mestreech
Carnaval in Maastricht betekent bijzonder veel aandacht en liefde voor het maken van de kostuums (‘pekskes’) en schmink. De meest prachtige creaties zijn voor iedereen te bewonderen op straat of maken hun opwachting tijdens de optochten.

Bij carnaval horen natuurlijk ook parades. In Maastricht zijn er meerdere optochten. Op zondag begint om 13:30 de grote optocht die door de gehele binnenstad van Maastricht zal trekken. Deze zal vertrekken vanuit Maastricht Centraal Station.

m1nx99iarnrh_wd640

Breda – Kielegat

In 2018 staat het programma weer bomvol met hoogtepunten. Of je nou naar de opening van ut carnaval komt, de Grote Optocht, Kielegatse familiedag, Brakkensliert of gewoon dweilend door ut Kielegat gaat.. Met het motto Ge Motter Mar Op Komme moet het weer een carnaval worden om nooit te vergeten.

13701518_635929056622686950