Je hebt net het contract voor je nieuwe woning getekend en bent druk bezig met allerlei leuke interieurideeën, of je bent juist op zoek naar een eenvoudige manier om jouw huurhuis een nieuwe look te geven. Met kamerplanten fleur je letterlijk elke kamer in huis op! Dat groen goed voor je is weet iedereen, niets is zo rustgevend als een fijne wandeling door een groen bos of park, of een dagje op een tropisch strand onder de palmbomen. Maar wist je dat kamerplanten een soortgelijk effect op je humeur hebben? De frisse groene bladeren van kamerplanten geven je humeur een boost en hebben daarnaast ook zeer hoge luchtzuiverende kwaliteiten waardoor de lucht binnenshuis schoner en frisser is. Ook zorgen kamerplanten ervoor dat de luchtvochtigheid binnenshuis verbetert, een win-win situatie dus. 

 

Groene magie

De voordelen van kamerplanten in huis zijn eindeloos, minder stofdeeltjes in de lucht, een betere luchtvochtigheid en ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je concentratie en productiviteit verbetert. Met een leuk aantal planten voor in jouw woonkamer zorg je voor een sfeervol, fris effect en als je gaat voor een hele collectie heb je in no-time een echte urban jungle, hartstikke hip! We hebben een paar makkelijke kamerplanten voor je op een rijtje gezet:

 

De eye-catcher

Heb jij veel ruimte in je woonkamer of juist een lege hoek die je graag wilt vullen, ga dan voor een grotere kamerplant als een echt statement piece zoals de Monstera. De Monstera staat bekend om haar unieke gaten bladeren en heeft hoge luchtzuiverende kwaliteiten. De Monstera komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en komt voor in alle soorten en maten. De plant heeft weinig water en verzorging nodig en met een beetje liefde en aandacht geniet je jarenlang van een instant tropische boost voor je woonkamer.

 

De babyplantjes

Babyplantjes, ook wel stekjes genoemd, zijn een ontzettend leuke toevoeging voor op je vensterbank of een mooie schaal op je salontafel. Je kunt gemakkelijk allerlei verschillende planten online bestellen, zoals een Baby Monkey Mask of Baby Frozen Freckles, beide familie van de bovengenoemde Monstera (dus let er wel op dat deze kleintjes uiteindelijk op kunnen groeien tot reusachtige kamerplanten). Ook leuk als toevoeging Pink Princess van de Philodendron familie, met haar unieke roze en rode tinten. Kies voor een aantal verschillende stekjes voor een uniek effect.

 

De hangplant

Niet zoveel ruimte in je woonkamer voor grote plantenpotten? Geen zorgen, met een paar mooie hangplanten creëer jij in een handomdraai dat gewenste groene effect zonder dat de planten te veel ruimte innemen. Hartstikke praktisch dus en veel hangplanten zijn ook nog eens eenvoudig in de verzorging. Denk bijvoorbeeld aan Peperomia Prostrata, ook wel bekend als Krokodillentranen, vanwege haar unieke ronde blaadjes. Ook mooi is de volle Senecio Rowleyanus Variegated, met mooie groene blaadjes met witte streepjes. Uniek, vol en ontzettend mooi voor elk interieur. 
Wat jouw interieurstijl ook is, er zijn passende kamerplanten voor elke stijl. Ga voor jouw favoriete kamerplanten en voel je vrij om ze een keer in de zoveel tijd te wisselen of anders te plaatsen voor een blijvend, fris interieur.