De wisseling van de seizoenen is een geweldige kans om de stijl en sfeer van je huis te veranderen. Als je tijdens de wintersterretjes voor de ramen hangt, waarom vier je dan niet ook de zomerzon met een leuke, opbeurende decoratie? De zomerse woontrends voor 2023 helpen je om je huis net zo warm en verfrissend te maken als buiten. Als je van zonnige dagen op het tropische strand houdt, breng die vreugde dan in je interieur; als je geen fan bent van de meest plakkerige, zwoele dagen, blijf dan binnen koel door de geest van de zomer naar binnen te halen. Gebruik in ieder geval deze trends!

 

Klassiek blauw

De Pantone-kleur van het jaar 2023 is Classic Blue, waarmee deze coole trend op de radar van elke interieurontwerper wordt bevestigd. Voor degenen die interieurtrends volgen, is deze kleurkeuze voor de zomer geen verrassing – kleuren als koningsblauw en marineblauw winnen aan populariteit. Terwijl de volledig witte keuken vroeger een klassieker was, zien we nu marineblauwe kasten met gouden hardware in de meest trendy keukens. Hoewel het op het eerste gezicht misschien verrassend lijkt, is deze trend een blijvertje, dus hij duikt natuurlijk op in de belangrijkste zomerse woontrends voor 2023.

 

Buiten naar binnen

Niets zegt zo zomer als weelderige groene bomen en bloeiende bloemen. Om je huis in harmonie te brengen met de zomerse interieurtrends van 2023, kun je je huis decoreren met hoge, staande kamerplanten, zoals een monstera of een slangenplant. Deze stevige kamerplanten zijn als levende kunst en voegen levendige kleuren toe aan elke kamer. Als je geen groene vingers hebt, probeer dan realistisch ogende nepplanten te gebruiken. Zo heb je het gevoel dat je een klein stukje tuin in huis hebt, maar hoef je je nooit zorgen te maken dat je vergeet de planten water te geven. Een schuifpui bestellen en plaatsen helpt ook om je tuin meer in je interieur te laten komen. 

 

Boho chic

Naarmate de seizoenen veranderen, beweegt boho chic ook in en uit de mode. Maar voor de belangrijkste interieurtrends voor de zomer in 2023 zien we deze klassiek ongedwongen sfeer terugkomen in onze huizen. Heb je een muzikant in de familie? Hang instrumenten zoals gitaren en ukeleles aan de muur en creëer een kunstzinnige, bohemien sfeer. Breng lichte houten meubels in evenwicht met decoratieve kunstwerken van vezels, zoals geweven textiel of dromenvangers. Deze zomerse interieurtrend vormt een aanvulling op andere trends, zoals het gebruik van klassiek blauw, kamerplanten en metallics. 

 

Kunst

Laten we eerlijk zijn: elk seizoen is het juiste moment om een ​​accentmuur te schilderen. Maar als je met je woonkamer met witte muren door de sombere winter bent gesjokt , dan is dit misschien het moment om je oudste T-shirt en spijkerbroek tevoorschijn te halen en te gaan schilderen! Primaire kleuren zoals rood, geel en koningsblauw zijn momenteel in zwang en geven je ruimte een chique, moderne uitstraling. Als je nog niet klaar bent voor een groot schilderproject, maar toch je innerlijke artiest wilt omarmen, zoek dan naar een gedurfde afdruk of kunstwerk om aan je muur te hangen.