Heb jij net je contract getekend voor jouw droom huurhuis of heeft jouw huidige huurhuis een fijne tuin? Overweeg dan om het meeste uit je tuin te halen met een tuinhuisje. Een tuinhuisje is meer dan een opslagplaats voor fietsen alleen, met het juiste tuinhuisje creëer jij jouw oase van rust in eigen tuin waardoor je het hele jaar door het meeste uit je tuin kunt halen. 

 

Door ons wisselende weertje in Nederland is het soms niet mogelijk om het hele jaar door van je eigen tuin te kunnen genieten. En eigenlijk is dat ontzettend zonde, want met een mooie tuin kun je van de vele voordelen van frisse lucht, groene planten en vrolijke bloemen genieten. Gelukkig biedt een tuinhuis in je tuin de perfecte oplossing. Tuinhuisjes komen in verschillende soorten en maten, en tegenwoordig kun je eenvoudig online jouw tuinhuis op maat laten maken – er is voor elke tuin wel een geschikt tuinhuisje. 

 

  1. De leukste ideeën voor jouw tuinhuis

Uiteraard is een tuinhuis ideaal voor het opbergen van je tuinmeubilair en fietsen, maar een tuinhuis biedt zoveel meer mogelijkheden. We hebben een paar verfrissende ideeën voor je op een rijtje gezet, wie weet raak ook jij geïnspireerd!

  1. De werk- en studeerkamer

Heerlijk in alle rust kunnen studeren of vanuit huis werken, wie wilt dat nu niet? Helaas kunnen de geluiden binnenshuis jouw concentratie nog weleens verstoren. Maar wist je dat je met een ruim tuinhuisje in een handomdraai een perfecte studeerkamer kunt creëren? Ga voor een mooi, functioneel bureau met fijne stoel, zorg voor genoeg opbergplekken voor je research en boeken, goede verlichting en zorg voor een stabiele internet connectie. Met een geïsoleerd tuinhuisje kun je het hele jaar door in alle rust ‘vanuit huis’ werken en studeren. 

  1. De loungehoek

Geef jij graag een feestje of heb je vaak mensen over de vloer? Een tuinhuisje, zeker met overkapping, biedt een ideale ruimte om het hele jaar door met een groot of klein gezelschap in de buitenlucht te kunnen genieten. Zorg voor fijne lounge stoelen of banken, met lekkere dekentjes en sfeervolle verlichting. Je kunt zelfs een klein koelkastje voor je versnaperingen neerzetten en uiteraard is een barbecue tijdens de zomerdagen en een vuurkorf tijdens de winterdagen onmisbaar. Maak het helemaal af met een kast voor je buitenservies en een speakertje voor fijne achtergrondmuziek. 

  1. Het speelparadijs

Iedereen weet dat buitenspelen hartstikke goed en gezond is voor de kinderen. Spelen in de frisse lucht is goed voor de gezondheid en geeft kinderen meer ruimte om heerlijk te fantaseren en creëren. Helemaal handig, als het een beetje messy wordt omdat ze met zand of water spelen maakt het niet uit, want het is toch buiten! Creëer een leuke leeshoek in het tuinhuisje zelf met lekkere kussens en boekjes, zet een tafeltje neer om uren aan te kunnen tekenen en schilderen en overweeg juist om een leuk modder keukentje aan te schaffen voor urenlang plezier. Het tuinhuis is ook ideaal om de kinderfietsjes, schepjes en een opblaaszwembad veilig op te slaan. En uiteraard het grootste voordeel, jouw kinderen kunnen nu urenlang in de frisse lucht spelen in de veilige, beschermde omgeving van je eigen tuin. 

 

De opties voor een tuinhuis zijn eindeloos, wij zijn benieuwd naar jouw ideeën? Voordat je begint met de aanschaf, zorg dat je je verdiept in de verschillende soorten en maten van een geschikt tuinhuis voor jouw tuin en bestel jouw tuinbenodigdheden en tuinhuis gemakkelijk online