Heb je last van chaos in je hoofd? Lopen alle afspraken door elkaar heen en ben je het overzicht helemaal kwijt? Misschien is een weekplanner dan wel iets voor jou! 

 

Een weekplanner kan je in verschillende situaties inzetten. Wil je meer structuur in je werkweek op kantoor, of wil je alle afspraken van iedereen binnen het gezin overzichtelijk hebben voor iedereen? Voor iedere dag van de week is er brede ruimte om alles te kunnen noteren.  Een duidelijk overzicht zorgt voor rust in je hoofd en ook voor meer zelfvertrouwen in je kunnen. Door het op te schrijven in plaats van ergens te noteren, hierdoor heb je iets tastbaars en kan je het ook beter onthouden. Als je het digitaal hebt genoteerd, kom je ook weer sneller in de verleiding om afgeleid te raken.

 

  • Weekplanner op kantoor

 

Je hebt zo veel te doen, je hoofd loopt over en je weet niet meer waar te beginnen. Dit zorgt ook vaak voor concentratieproblemen omdat je geen structuur meer hebt in wanneer je waar tijd voor hebt, waardoor je gestrest kunt raken. Alle taken worden afgeraffeld omdat je in je hoofd alweer door wil naar het volgende. Kortom, structure is key. 

Op de weekplanner kun je alles van te voren gedetailleerd uitwerken zodat je meer overzicht hebt in wanneer je wat gaat doen. Op deze manier kom je aan veel meer dingen toe om te doen, mits je je aan de planning houdt natuurlijk. 

 

  • Familieplanner

 

Je kent het wel, druk gezinsleven met fulltime banen, school en sportactiviteiten voor de kinderen, tijd vrij willen maken voor familie en vrienden en ga zo maar door. Om dit alles te kunnen blijven combineren zonder dubbele afspraken in te boeken, is er toch wel echt overzicht nodig. In de weekplanner kan ieder gezinslid zij/haar activiteiten noteren zodat iedereen ervan op de hoogte is. Op deze manier voorkom je teleurstellingen of onverwachte problemen en weet je waar je rekening mee moet houden voor de komende week. 

 

  • Huishouden

 

Of het nu gewoon voor het huishouden is, of ben je bezig met een verbouwing of renovatie, een weekplanner kan hierbij ook heel handig zijn. Huishoudelijke taken kunnen makkelijker worden onderverdeeld, afspraken voor wanneer wie komt bij een verbouwing of renovatie of voor andere klusjes binnen of buiten huis kunnen allemaal worden verwerkt in een weekplanner.

Kortom, genoeg redenen om een weekplanner aan te schaffen en op die manier te zorgen voor meer structuur en overzicht in zowel je privé als in je zakelijke omgeving!