Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om uw woning goed te isoleren. Dankzij de stijgende energie/gasprijzen ziet u dat steeds meer mensen ervoor kiezen om specifieke onderdelen binnen hun woning te verduurzamen. Van warmtepompen tot hybride cv’s en van vloerisolatie tot het vernieuwen van de garagedeur.

Wist u dat bij veel woningen de garage het slechts geïsoleerd is en dat hier juist veel warmte ontsnapt? Van garages met een enkele muur tot een garage met een oude kanteldeur. Is uw woning ook toe vernieuwing? Laat uw garagedeur isoleren en kies voor een duurzame investering, kies voor een onderhoudsarme openslaande garagedeur.

Waar let u op tijdens het uitkiezen van een nieuwe geïsoleerde garagedeur?


Kiest u voor een nieuw geïsoleerde garagedeur dan zijn er een vier onderdelen zeer belangrijk voor de isolatiewaarde van uw garagedeur, namelijk:

  1. Isolatiewaarde van de garagedeur
  2. Isolatie van het kozijn
  3. Heeft u een garagedeur met glas, welk glas heeft u dan gebruikt?
  4. Afwerking van de garagedeur

1.   De isolatiewaarde van uw garagedeur (U-waarde)


Een garagedeur beschikt standaard over een U-waarde. De U-waarde is een algemene waarde die aangeeft hoeveel warmte er verloren gaat tussen de binnen- en buitenzijde van de panelen. Dit betekent dat hoe lager de U-waarde is, des te beter uw garagedeur isoleert. Bij Different Doors ligt de gemiddelde u-waarde van onderhoudsarme openslaande garagedeuren tussen de 1,2 en 1,5 W/m2K.. Garagedeuren die uw woning nog beter isoleren.

2. Isolatie van uw kozijn


U wilt niet dat met goed geïsoleerde garagedeurpanelen de warmte alsnog door uw kozijn naar  buiten trekt. Een thermisch onderbroken kozijn is daarom belangrijk. Bij thermische onderbreking wordt het kozijn van de buitenkant en binnenkant gescheiden door een kunststof profiel. Hierdoor blijft koude lucht buiten en blijft warme lucht binnen.

3. Een garagedeur met glas, waar moet u op letten?


Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een garagedeur met glas. Een garagedeur met glas geeft een prachtige uitstraling aan uw woning en kan ook goed geïsoleerd worden. De keuze van het glas is hierbij zeer belangrijk. Het is belangrijk om minimaal gebruik te maken van HR++ glas. Enkel glas, plexiglas of enkel dunner thermopane laat meer warmte door.

4. De afwerking van uw garagedeur

 
Bij iedere garagedeur is de plaatsing ook zeer belangrijk om voor een optimale isolatie te zorgen. Laat dit dus altijd doen door vakkundige professionals die kennis van zaken hebben. Zo voorkomt u dat het op andere plekken gaat tochten en isoleert u uw garage optimaal.

Het team van Different Doors helpt u graag verder met het isoleren van uw garagedeur. Different Doors ontzorgt u met het volledige traject, van ontwerp tot afwerking van uw garagedeur. Bekijk snel de mogelijkheden voor het ontwerpen van een garagedeur op maat.