Verhuizen naar een fijne nieuwe woning is natuurlijk geweldig, maar de verhuizing brengt ook de nodige organisatie met zich mee. Er zijn regelzaken rond nutsvoorzieningen; je energieleverancier, provider, bank en verzekeringen verhuizen natuurlijk ook met je mee. Dit moet je tijdig regelen wil je niet zonder zitten. Maar ook de verhuizing zelf, het pakken, sjouwen, de woning bezemschoon achterlaten en de inrichting van je nieuwe woning; allemaal zaken die tijd en planning kosten.

Maar, eenmaal verhuisd en kluswerkzaamheden uitgevoerd, wacht het fijnste gedeelte van de verhuizing: je nieuwe woning helemaal naar jouw stijl inrichten. Wij geven je alvast een aantal mooie tips voor het aankleden van de muren.

Muurdecoratie, van muurverf tot kunst

Waren grijze muren, van lichtgrijs tot antraciet, tot voor kort nog zo mateloos geliefd; momenteel gaan we toch echt overstag voor de kleur groen. Wil je een echte trendkleur groen kopen, dan raden we je aan de collectie van Histor te bekijken; hier vind je de beste modekleuren groen in verschillende kleurschakeringen.

Groen is een fijne, rustgevende kleur en het sluit zo ontzettend mooi aan met planten. Want als het eigentijdse interieur érgens om vraagt, zijn het kamerplanten. Van her en der een grote kamerplant, tot groepsgewijs geplaatste planten. En om het plaatje echt compleet te maken is een mooi stuk kunst een superieure afronding. Kunst aan de Muur is namelijk ontzettend populair, het hoort echt bij het eigentijdse interieur, en aan jou de keuze in welke vorm, materiaal of afbeelding dit mag zijn. Wat sluit mooi aan binnen jouw nieuwe interieur, wat ontbreekt er nog?

Kunst in verschillende vormen, materialen en formaten

Spreken we over kunst in dit geval, dan bedoelen we replica’s van oude meesters, nieuwe moderne kunst of fotokunst. Al deze vormen van kunst kunnen op verschillende materialen worden afgedrukt.

De meest populaire materialen van dit moment zijn:

  • Kunst op canvas, meestal gebonden via een Art Frame (een fijne aluminium rand rondom het schilderij, waarin het schilderij is vastgezet)
  • Kunst op plexiglas. Deze vorm is relatief nieuw en levert een prachtig mat of glanzend (naar wens) kunstwerk op
  • Kunst op Dibond. Dit is een aluminium waarop kunst is af te drukken, levert een mooi effect op en is licht van gewicht

Kies jouw favoriete vorm

Kunst is in liggende vorm verkrijgbaar, in staande vorm, soms ook als vierkant en naar de laatste trend ook in cirkelvorm. Cirkelvormige kunst doorbreekt het bestaande thema van het ‘liggende of staande’ schilderij en is daarmee echt vernieuwend. Het mooie is dat de ronde vormen echt heel verrassend ogen en een bepaalde eenheid en zachtheid in de kamer creëren. Waar hoekige schilderijen toch altijd een bepaalde statigheid uitstralen, is dit met een ronde vorm niet het geval. Rond staat voor speels en creatief; niet langer is de afbeelding zelf het creatieve middelpunt, maar nu ook de vorm van het schilderij.

Kies jij voor afbeeldingen van oude Nederlandse schilders, of ga je voor moderne kunst, of juist voor fotokunst? Alles is mogelijk op vele vormen en materialen!