Er zijn verschillende manieren waarop je een huurwoning aantrekkelijker maakt voor potentiële huurders. Zeker bij een afnemende vraag op de huurmarkt is dat interessant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verven van de wanden, het leggen van een nieuwe vloer of het vervangen van de raambekleding. Dergelijke aanpassingen geven de huurwoning een frisse uitstraling. Je kunt het grootser aanpakken door naast deze relatief simpele aanpassingen ook voor een renovatie van de keuken te kiezen. Bij een dergelijke renovatie heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor het vervangen van een oven of vaatwasser om storingen te voorkomen en het energieverbruik terug te dringen. Een alternatief is het vervangen van de volledige keuken. 

Kijk naar de staat van het kastenwerk in de keuken 
Om deze keuze makkelijker te maken, zou je kunnen kijken naar de staat van het bestaande kastenwerk. Wanneer de basis van deze kasten is aangetast als gevolg van slijtage of bijvoorbeeld een eerdere lekkage, zal het vervangen van de volledige keuken de meest interessante optie zijn. Verkeerd het kastenwerk in een goede staat? Overweeg in dat geval uitsluitend het vervangen van de apparatuur en bijvoorbeeld spoelbak. Dat laatste geeft de keuken een frisse, moderne uitstraling. Denk aan een spoelbak in een matzwarte kleur. 

Er zijn verschillende keukenzaken waar je deze elementen los kunt bestellen. Kijk hierbij goed naar het energielabel ervan. Huurders zullen het waarderen wanneer het energieverbruik aan het eind van de maand verrassend laag uitvalt. Zuinige keukenapparaten hebben daar impact op. 

Keukenkasten opnieuw verven of wrappen 
Voor de deuren van je keukenkasten geldt dat je deze zou kunnen verven of wrappen. Bij het wrappen ervan wordt er een folie op de deuren aangebracht, waarmee de keuken weer als nieuw oogt. Het is een snelle en duurzame vorm van het renoveren van de keuken. Het verven van de deuren zou je zelf kunnen doen, om zo budget vrij te houden voor luxere keukenapparaten. 

Zorg voor het aankleden van de ruimte 
Niet alleen het vervangen van elementen in de keuken geeft de ruimte een frisse, uitnodigende uitstraling. Het helpt vaak ook om de keuken aan te kleden met bijvoorbeeld een aantal led spots. Of denk aan het aanbrengen van ledverlichting in de lades van de keukenkasten. Met deze verlichting is het mogelijk om de mooiste elementen in de keuken uit te lichten. Op het internet valt veel te lezen over de wijze waarop je een lichtplan voor deze ruimte uitwerkt.