Nederland is al sinds jaar en dag een echt fietsland. De kans dat ook jij één of meerdere fietsen hebt, is dus vrij groot. Toch zien we dat er ook een hele hoop mensen zijn, die niet goed weten hoe ze de fietsen nu het beste kunnen wegzetten. Vooral tijdens de wintermaanden, waarbij het met name voor de accu van een fiets belangrijk is dat je deze niet in de kou laat staan, is het dus belangrijk dat je je fiets binnen neer kunt zetten. Hoewel de meeste e-bikes wel beschikken over een accu die eruit gehaald kan worden, is het ook voor de rest van de fiets niet bepaald bevorderlijk om buiten te laten staan. Om er nu voor te zorgen dat je voor eens en altijd voldoende ruimte in je schuur hebt, hebben wij een aantal tips voor je. Dus of je nu een elektrische fatbike of e-bike gaat kopen, om de ruimte hoef je het niet meer te laten.

Slimme opbergoplossingen

Soms heb je gewoon niet meer ruimte en is de enige oplossing die er is om je fietsen op te kunnen bergen, door middel van een slimme oplossing. Door bijvoorbeeld een speciaal fietsophangsysteem te gebruiken, maar ook een eenvoudige aan het plafond kan voldoende zijn om je fiets op een gemakkelijke, maar wel praktische manier op te kunnen bergen. Hoewel het ophangen van een fiets vaak wat minder geschikt is voor zware fietsen zoals een fatbike, is het bijvoorbeeld wel een oplossing voor mensen die de fiets maar een paar maanden per jaar gebruiken. Het ophangen van een fatbike, terwijl je deze bijna wekelijks gebruikt, is bijvoorbeeld niet heel handig, weten we uit ervaring.

Ruim je schuur eens goed op

Vaak hebben we helemaal niet in de gaten hoeveel ruimte we eigenlijk nog over hebben in onze schuur. Waar de schuur tot jaren geleden vaak werd gebruikt voor het opbergen van alleen de belangrijke spullen, is het bij de meeste mensen vaak een grote rommel en bewaren ze er echt alles. Je kunt je dus wel voorstellen dat je prima wat ruimte kunt maken, door je schuur eerst eens goed op te ruimen. Want stel dat je een fatbike wilt kopen en je wilt eerst weten, wat kost een fatbike? Dan is de kans groot dat je deze na het zien van de prijs echt niet buiten laat staan ‘s nachts. Begin daarom eerst eens met opruimen, want de kans dat je dan uiteindelijk ruimte genoeg hebt, is vrij groot.

Huur een garagebox

In het verlengde van het opruimen van je huis, is het huren van een garagebox ook een optie. Klein(er) wonen is namelijk steeds meer een trend aan het worden. Hoe fijn is het dan dat je bijvoorbeeld iedere maand flink wat geld kunt besparen door in een kleiner huis te gaan wonen, maar wel de beschikking hebt over voldoende opslag in de vorm van een garagebox in de buurt? Kijk daarom eens rustig rond, want de meeste garageboxen huur je al voor een paar tientjes per maand. Hoe handig is dat?