Met deze tips maak jij je woning nog aantrekkelijker voor verhuur. En dat betekent sneller een huurder vinden en meer punten en dus een hogere huurprijs.

Maak jouw huis een aantrekkelijk huurhuis

Ga jij binnenkort je woning verhuren, of heb je een wisseling van huurder dan is dit het ideale moment om met kleine gerichte investeringen de woning nog aantrekkelijker te maken voor huurders. Daarmee is het gemakkelijker om een huurder te vinden en verhoog je het aantal punten dat de woning heeft en dat is met de nieuwe regelgeving die eraan zit te komen belangrijk voor het rendement op de huur, want meer punten betekent dat je een hogere huurprijs mag vragen, of zelfs geheel in de vrije sector terecht komt.

Isoleren

De belangrijkste investering die je momenteel in de te verhuren woning kunt doen is het aanbrengen van isolatie. Dat kan in allerlei varianten, van dakisolatie tot spouwmuurisolatie tot ramen en kozijnen met een betere isolatiewaarde. Wat in jouw situatie het beste is kun je het beste aan een isolatiedeskundige vragen. Een ding staat echter wel vast: Een goed geïsoleerd huis is prettiger om in te wonen (minder tocht en aangenamer warm), kost de bewoner minder om te verwarmen en af te koelen en daarmee is het een aantrekkelijk huurhuis waar veel potentiele huurders op af zullen komen. Bovendien levert het vaak een beter energielabel op, waardoor je een hogere huurprijs kunt vragen en de investeringen dus kunt terug verdienen. Tot slot: Wil je de woning op termijn verkopen, dan ligt een goed geïsoleerd huis beter in de markt.

Verwarmen

Als je dan toch bezig bent een beter leefklimaat in de woning te creëren, denk dan ook eens aan de manier van verwarmen. Nog altijd is de radiator de meest gebruikte verwarmingsmethode. Een groot voordeel ervan is namelijk dat je met radiatoren lokaal, dus per ruimte, gemakkelijker kunt regelen wat de temperatuur moet zijn. Een paneelradiator heeft bovendien als voordeel dat deze kan worden geplaatst op bijna iedere plek in huis. Paneelradiatoren nemen bovendien relatief weinig ruimte in beslag maar hebben tegelijkertijd een hoge warmteafgifte. Kijk eens rond in de uitgebreide assortiment van Radiator-Outlet.nl, een specialist in radiatoren en andere verwarmingsoplossingen. Je vindt er beslist ook radiatoren die passen bij jouw woning.

Andere maatregelen om jouw woning nog aantrekkelijker te maken

Naast een goede isolatie en handige manier van verwarmen zijn er nog andere maatregelen die je op korte termijn en tegen relatief beperkte kosten kunt doorvoeren om jouw huis aantrekkelijker voor verhuur te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het leggen van een nieuwe, modern ogende vloer die bovendien duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor het behang of de muurdecoratie. Zorg dat dit er fris en modern uitziet. Dat is voor meer potentiële huurders aantrekkelijk.