Wie een huis met een tuin heeft kan daar op allerlei manieren plezier van hebben. De tuin kan worden ingericht als plantenparadijs, eventueel met een overkapping voor een barbecue. Voor de kinderen is het leuk als je een trampoline neerzet. Trampolines zijn populair als speelgoed en kinderen hebben er jarenlang plezier van. Het is bovendien gezond om je af en toe lekker uit te leven en ingewikkelde sprongen te leren. Voor een kleine tuin kan het best een rechthoekige trampoline in de grond worden aangeschaft. Zo’n trampoline neemt het minste ruimte in en is erg veilig.

 

  • Aandachtspunten

 

Voorafgaand aan het plaatsen van een trampoline moet je nadenken over de plek waar hij het handigst kan worden geplaatst. Als je een smalle tuin hebt, houd je de meeste ruimte over als de trampoline in de lengterichting van de tuin staat. Het is aan te bevelen om rondom de trampoline wat ruimte te houden. Door een trampoline aan te schaffen bij Etan trampolines kun je nog meer tips krijgen over het plaatsen van een trampoline in de tuin. Bij dit bedrijf worden alle trampolines standaard met alle beschikbare veiligheidsvoorzieningen geleverd, zoals veiligheidsnetten en zachte stootranden op de veren.

 

  • Inspiratie van professionele sporters

 

Het springen op een trampoline is een officiële sport, die in Nederland wat minder bekend is. Alleen tijdens de Olympische spelen zijn er beelden van te zien in de sportprogramma’s op internet en televisie. Toch putten veel kinderen die een trampoline in de tuin hebben veel inspiratie uit de prestaties van deze sporters. Ze zien dat er gesprongen wordt op rechthoekige trampolines en die willen ze zelf ook graag hebben. Door te kijken naar de manier waarop de sporters springen leren kinderen zelf ook steeds ingewikkelder sprongen te maken. Een enkeling besluit soms om het trampoline springen professioneel op te pakken.

 

  • Plaatsen van een trampoline

 

Een rechthoekige trampoline is leverbaar met een stalen frame en als ingegraven model. Beide soorten hebben hun voor- en nadelen. Een exemplaar met een stalen frame is gemakkelijk te plaatsen, maar daarbij is de kans op blessures wat groter, vanwege de grote afstand tot de grond. Voor het ingraven van een trampoline moet er een groot gat worden gegraven. Afhankelijk van de grootte van de springmat moet het gat 70 tot 95 centimeter diep zijn en even groot als de oppervlakte van de springmat. Als je geen kans ziet om dat gat zelf te graven, kan dat worden gedaan door de montageservice van Etan trampolines. De monteurs zetten de trampoline ook in elkaar.