Een nieuw jaar betekent een nieuwe kans om jouw interieur een opfrisbeurt te geven. Veel mensen kiezen voor een veilige kleur op de muur. Grijs, beige of wit. Doe het in 2018 eens helemaal anders!

Begin met het verzamelen van beeld dat je mooi vindt en maak een moodboard. Dat kun je doen door foto’s uit tijdschriften te scheuren of door ze online te verzamelen, bijvoorbeeld op Pinterest. Woon je samen? Zorg er dan voor dat zowel jij als je partner apart van elkaar een moodboard maken.

Haal je huis leeg
Haal je huis leeg. Sta in de leegte en zet alleen die spullen terug waar je niet zonder kunt. Zo zie je makkelijk wat je nodig hebt en wat eigenlijk wel weg kan. Zo begin je met een goede start en kun je gaan nadenken over de basis.

De basis
Heb je een droomvloer op het oog? Dat klinkt als veel werk en een kostbare operatie, maar ga maar eens na hoeveel geld nieuwe meubels je kosten. In je bestaande huis zal die gietvloer, vissengraat of dat tapijt de ruimte een spectaculaire make-over geven. En in een nieuw huis zul je juist merken dat je meubels er ineens heel anders uitzien.

Geef kleur aan je huis
Een makkelijke manier om je huis nét een andere look te geven is door 1 muur afwijkend te verven of behangen. Als je dit achteraf toch niet mooi vindt, dan is het ook geen ramp om de muur weer over te schilderen. Je zal zien dat je hier geen spijt van krijgt!

woonkamer_inrichten_tips002_thumb_800x600_K

Gun je huis rust
Groepeer je foto’s en accessoires op 1 plek. Datzelfde kun je doen met planten. Dat oogt veel rustiger. Overal accessoires neerzetten lijkt misschien heel gezellig, maar je kunt er beter voor kiezen om deze op bepaalde plekken te zetten.

Verdoezel de minpunten
Als je elementen in huis hebt waar je niet blij mee bent en deze niet kunt aanpakken in 2018, zorg er dan voor dat je ze slim verdoezelt door de rest ‘mooier’ te maken. Kies bijvoorbeeld behang met een motief of in meerdere kleuren. Dit zorgt ervoor dat de aandacht wordt afgeleid.

meiling behang 03