Heb je net een nieuwe woning of wil je jouw huidige woning graag verbouwen? Het is belangrijk om er een plek van te maken waar je jezelf optimaal thuis voelt. Hoe je woning gaat inrichten, dat moet je dus helemaal zelf weten. Wel zijn er altijd trends op het gebied van wonen. Deze zijn heel divers en daarom zit er vaak ook wel iets voor jouw stijl bij. In deze blog vertellen we meer over de trends op het gebied van wonen. Dat is niet alleen het interieur, maar ook andere praktische producten en bepaalde factoren die een belangrijke rol spelen. 

 

Duurzaamheid

Net zoals bij veel dingen, is duurzaamheid ook op het gebied van wonen een trend. In een woning kan duurzaamheid in meerdere dingen worden gebruikt. Groene technologieën als zonnepanelen en energie-efficiënte apparaten worden steeds meer gangbaar. Ook het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen en waterbesparende systemen en recycling en hergebruik wordt steeds vaker gedaan. Bij woonmerken als Xooon en Henders en Hazel spelen ze ook steeds meer in op duurzaamheid. Denk aan meubels die van duurzame stoffen en materialen zijn gemaakt. 

 

Flexibele en multifunctionele meubels en indelingen

Stedelijke leefruimtes en de behoefte aan efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte wordt steeds populairder. Meubels en indelingen die gemakkelijk aan te passen zijn als een uitschuifbare tafel stelt je in staat om de leefruimte te optimaliseren. Zo kun je de ruimte aanpassen aan verschillende activiteiten als werken, ontspannen en gasten ontvangen. 

 

Slimme techniek

Iedereen houdt van gemak en tegenwoordig zijn er genoeg technieken die alles een stuk makkelijk maakt. Slimme thermostaten die je op afstand kunt regelen, verlichting die je via de telefoon kunt bedienen en niet te vergeten een robot die gaat stofzuigen of grasmaaien. Alles wordt slimmer, veiliger en gemakkelijker als ooit tevoren. 

 

Behoefte aan comfort

Naarmate je ouder wordt en in de tijd van nu zul je merken dat de behoefte aan comfort groeit. Deze trend is ook wel bekend als ‘cocooning’ en stimuleert de opkomst van gezellige en vooral comfortabele interieurs. Zachte texturen, warme kleuren en gezellige hoekjes creëren een gevoel van geborgenheid terwijl het ook een oase van rust bieden. 

 

Minimalisme en eenvoud

In reactie op de overweldigende overvloed van informatie en prikkels in de moderne wereld omarmen veel mensen de principes van minimalisme en eenvoud in hun leefruimte. Mensen streven naar minder, maar juist goede en georganiseerde spullen en een opgeruimde omgeving. Dit creëert echt een gevoel van kalmte en helderheid in huis. Deze trend is goed te herkennen door strakke lijnen, ingetogen kleurenpaletten en functionele meubels die de nadruk leggen op vorm en materiaal. 

 

De toekomst van wonen

De verwachting is dat de bovenstaande trends lang zullen blijven. Wel is het slechts het begin van een grote ontwikkeling, want waar het vroeger zoveel en zo groot mogelijk moest zijn, draait het nu om minimalisme en functionaliteit. De verwachting is dat er alleen maar meer trends komen die in eerste instantie niet verwacht waren, maar toch erg waardevol blijken.