Een verantwoorde woonstijl die past binnen je budget, maar tegelijkertijd ook duurzaam en modulair is? Het kan! Er zijn steeds meer mogelijkheden om verantwoorder te leven en je huis op duurzame manier in te richten. Hieronder geven we je tips hoe je dat kunt doen.

 

  1. Gebruik hernieuwbare energie

Een groot aandeel van je energieverbruik gaat op aan verwarming en verlichting. Kies daarom voor verlichting die minder stroom verbruikt, zoals LED-lampen. Ook kun je overwegen om een ​​deel van je stroomvoorziening op te wekken met behulp van zonnepanelen. Er zijn verschillende gemeenten die subsidie geven als je kiest voor het gebruik van zonnepanelen, zoek dit dus ook zeker even uit!

 

  1. Isolatie

Een ander belangrijk punt is isolatie. Goede isolatie zorgt ervoor dat er minder energie wordt verbruikt om je huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, dus lees je goed in en laat je indien nodig adviseren door een professional.

 

  1. Modulaire meubels

Modulaire meubels van USM Haller zijn een slimme keuze als je je woning duurzaam en modulair wilt inrichten. De meubels weten zich onmisbaar te maken door zich een leven lang aan te passen aan jouw levensstijl, veranderende behoeften en persoonlijke smaak. De open uitstraling geeft rust en als je het op de juiste manier indeelt dan ziet het er geordend uit. Trends zijn tijdelijk; stijl is permanent. 

 

  1. Eco-vriendelijke verf

Denk ook zeker aan het gebruik van eco-vriendelijke verf. Dit soort verf is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is dus beter voor het milieu. Bovendien is het vaak ook makkelijker te verwerken dan reguliere verf.

 

  1. Gebruik duurzame materialen

Het is belangrijk om duurzame materialen te gebruiken bij het inrichten van je woning. Denk bijvoorbeeld aan hout dat afkomstig is uit verantwoorde bosbouw. Ook kun je kiezen voor natuurlijke vezels, bamboe of gerecyclede kunststof.

 

  1. Let op het waterverbruik

Water is een kostbaar goed en daarom is het belangrijk om hier zo zuinig mogelijk mee om te gaan. Er zijn verschillende manieren om je waterverbruik te verminderen, zoals het installeren van een waterbesparende douchekop of het aanschaffen van een waterontharder. Daarnaast kun je in de tuin een regenton plaatsen, waarmee je hemelwater kunt opvangen. Hier kun je dan vervolgens weer de tuin mee sproeien.