Er zijn verschillende soorten trapliften op de markt welke geschikt zijn voor particuliere woningen. Daarom is het een goed idee om deze een keertje uit te lichten. Als je een traplift wilt aanschaffen is het namelijk wel handig als je weet wat er allemaal mogelijk is.

 

Rechte traplift

Een traplift kopen geeft mensen met een mobiliteitsprobleem de kans om toch wat meer te kunnen blijven doen in hun eigen huis. Een rechte traplift is de meest voorkomende traplift bij particulieren thuis. De rechte traplift beweegt op en neer op een rail, welke aan de zijkant van de trap is geïnstalleerd. Je kunt ze zowel links als rechts laten installeren, afhankelijk van de richting waarin je wilt gaan. De rail moet door een professional worden geïnstalleerd om stevig en veilig genoeg te zijn voor gebruik. Rechte trapliften zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, stijlen en met verschillende opties.

Trap met bochten

Een gebogen traplift kan worden geïnstalleerd in een woning met of zonder bordes, maar je komt ze het meeste tegen als er een bordes aanwezig is. Trapliften zijn bij gebogen trappen moeilijker te installeren vanwege de complexe aard van de installatie. Het plaatsen vergt zorgvuldig meet- en snijwerk, evenals gespecialiseerde apparatuur voor installatie. 

Smalle traplift

Zeer geschikt voor, je raadt het al, smalle trappen. Ze kunnen aan de linker- of rechterkant worde geïnstalleerd en zijn ontworpen om door een standaard deuropening heen te kunnen. Verdiep je overigens altijd in de traplift kosten als je op zoek gaat naar een traplift en laat je indien nodig adviseren door een professional.

Huren of kopen?

Zit je in een revalidatie traject en hoef je dus niet heel lang gebruik te maken van een hulpmiddel als een traplift, dan kun je er voor kiezen om er eentje te huren. Weet je dat de traplift een mogelijkheid is om ervoor te zorgen dat je langer thuis kunt blijven wonen hoewel je wat slechter ter been bent, dan is het wellicht een goed idee om een traplift te kopen. Vraag een gesprek aan met een adviseur en laat een offerte op maat maken. Vraag advies en geef aan wat je zelf verwacht. Jullie komen er vast en zeker samen uit.