Als je een verhuizing plant, is er veel om over na te denken. Maar maak je geen zorgen – we zijn er om je te helpen. Hier zijn 15 tips om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen:

 

 1. Begin vroeg met inpakken

Hoe vroeger je begint, hoe minder stress je zult hebben. Plus, je hebt meer tijd om alles goed in te pakken en te labelen. 

 1. Ontdoe je van alles wat je niet nodig hebt

Hoe minder spullen je hebt, hoe gemakkelijker het verhuizen zal zijn. Houd een garageverkoop, doneer aan een goed doel, of gooi alles weg wat je niet nodig hebt. 

 1. Pak per kamer in

Dit maakt het uitpakken een stuk gemakkelijker. Bovendien hoef je dan niet alles te doorzoeken om te vinden wat je nodig hebt. Ook handig als er andere mensen in de nieuwe woning wachten om te helpen met uitpakken. 

 1. Label alles

Label elke doos met de inhoud en de kamer waar hij in gaat. Dit bespaart je later veel tijd en frustratie. 

 1. Pak een overlevingspakket in

Dit moet dingen bevatten als toiletspullen, schone kleren, snacks en alles wat je verder nog nodig zou kunnen hebben op de eerste dag in je nieuwe woning (als alles nog in dozen zit). 

 1. Regel je nutsvoorzieningen van tevoren

Zo hoef je niet zonder warmte, water, of elektriciteit te zitten als je intrekt. Je wilt tenslotte wel na een lange dag verhuizen met een lekkere kop thee op de bank ploffen en een film kunnen kijken. 

 1. Doe een proefrit

Als je naar je nieuwe plek rijdt, doe dan een proefrit om te zien hoe lang het duurt en hoe het verkeer is. Dit helpt je bij het plannen van de eigenlijke verhuizing. 

 1. Huur professionele verhuizers in

Dit is waarschijnlijk de beste manier om stress te verminderen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Deze mensen weten namelijk precies wat ze doen. Je kunt ook vaak een verhuislift huren, wat wel zo makkelijk is als je niet op de begaande grond woont (of gaat wonen) en als je nieuwe woning meerdere verdiepingen heeft. 

 1. Zorg dat je voldoende verzekerd bent

Je huiseigenaren- of huurdersverzekering dekt misschien niet alles tijdens een verhuizing. Zorg ervoor dat je voldoende dekking hebt voor je spullen. 

 1. Zorg dat je geld bij de hand hebt

Je hebt misschien geld nodig voor dingen als fooien geven aan je verhuizers van het verhuisbedrijf of betalen voor een parkeerplaats of een ‘patatje aan de overkant’ wat iemand even snel kan halen tussendoor. 

 1. Maak een lijst van dingen die je moet doen

Hierop moeten dingen staan als je adres veranderen, je nutsvoorzieningen overzetten, en je oude huur opzeggen. 

 1. Doe een laatste doorloop

Doe voor je verhuist een laatste doorloop van je oude woning om zeker te zijn dat je niets vergeten bent.