Je hebt net een huis laten bouwen of een huis gekocht en het is tijd om je huis in te richten in jouw stijl, maar wat is jouw stijl? Dat kan soms nogal tricky zijn, soms weet je niet zo goed wat je eigen stijl is dus ga je in de trends mee of misschien weet jij juist heel goed wat je wil. Er zijn zoveel stijlen waar je uit kan kiezen zoals donker of licht, warm of koud. Veel kleur of juist weinig kleur. Genoeg opties en we nemen je graag mee in wat mogelijkheden. 

 

 

  • 1. Scandinavisch interieur

 

Dit is een veelvoorkomende stijl deze dagen. Het is een rustige en uitnodigende manier waarmee je je  woonkamer kunt inrichten, je hebt verschillende mogelijkheden in deze stijl, bijvoorbeeld licht, donker, stoer en zacht. Ze zeggen zelf ook al een beetje wat ze inhouden. Veel mensen kiezen deze stijl omdat het heel transparant is en vaak niet super duur is. Dus dan hoef je je geen zorgen te maken om een goedkope stukadoor te regelen die je woonkamer behangklaar maakt. Bij deze stijl maak je veel gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijk licht.

 

 

  • 2. Landelijke interieur

 

Deze stijl lijkt wel een beetje op het Scandinavische waar we het net over hadden.Alleen is deze stijl vaak nog net iets zachter. Er zijn veel neutrale kleuren, je ziet er veel natuurlijke producten terug en dat is voornamelijk veel hout in een natuurlijke kleur, maar ook veel fluffy kussens en dekentjes. Het heeft over het algemeen een rustieke uitstraling. Een woonkamer waar iedereen zich meteen thuis zal voelen. Maar wel één die lijkt alsof die uit een tijdschrift komt.

 

 

  • 3. Bohemian 

 

Deze stijl komt origineel uit de jaren 60 en 70 maar is sinds een aantal jaar weer erg populair. Alleen het is nu meer een mix van allemaal verschillende stijlen. In het verleden waren de kleuren veel feller dan dat ze nu zijn, het is nu een warmere stijl met zachtere kleuren. Waar je aan moet denken wat betreft deze stijl zijn veel planten, rieten producten zoals manden of kaarshouders, rieten stoelen maar ook veel kleedjes met rafeltjes langs de kant. 

 

 

  • 4. Retro 

 

De retro stijl is al een lange tijd populair en eigenlijk houdt retro in tweedehands of al gebruikte spullen, spullen die al een leven geleid hebben en een tweede kans krijgen. Maar het is vooral een stijl die makkelijk te combineren is met andere stijlen omdat retrospullen zelf ook divers zijn in hun stijl. Denk bijvoorbeeld aan retro/modern of retro/scandinavië maar ook stoer maar ook luxueus.

 

  • 5. Cognac

 

Een inrichting die eigenlijk is opgebouwd in de mooie kleur bruin. Een kleur die helemaal in is tegenwoordig maar ook deze stijl is in veel stijlen te zien. Denk bijvoorbeeld aan minimalistisch of denk aan de combinatie bohemian en cognac. Dus veel rieten voorwerpen, planten en meubels met cognac kleueren.. Wat ook veel gezien wordt is botanisch cognac dus veel donkergroen en zwart met planten. Ook wordt deze stijl vaak gecombineerd met de stijl chesterfield industrieel waarbij veel zwart, lichtbruin, wit en planten in terugkomen.