Je studentenkamer is vaak niet al te groot. We geven je een aantal tips om deze ruimte optimaal te benutten. Ga hierna aan de slag en maak er een gezellige kamer van!

1. Benut alle ruimte optimaal

Neem bijvoorbeeld een bed met ruimte eronder, zo kun je veel spullen die je niet dagelijks nodig hebt kwijt op een georganiseerde manier. Bij winkels als Xenos en Ikea kun je veel opbergboxen vinden in alle maten.

140

2. Gebruik lichte kleuren in je interieur

Door lichte kleuren zoals wit, beige crème of pastel tinten te gebruiken in je kamer, oogt deze groter en een stuk rustiger. Ben je echt gek op kleur? Kies dan voor kleur in de vorm van accessoires, zoals kussens, vaasjes, foto’s of schilderijen. Zolang de ondertoon en de grotere oppervlaktes licht zijn, zal je kamer groter lijken!

3. Meubels kunnen meerdere functies hebben

Waar je bed wel eens je studeerplek wordt, is dit natuurlijk niet de bedoeling. Een idee is bijvoorbeeld het aanschaffen van een kleine eettafel en stoelen, waaraan je én kunt eten én kunt studeren. Door fijne kaarsjes aan te steken, creëer je ook voldoende licht en een fijne leeromgeving. Denk ook aan een slaapbank of krukjes met extra ruimte erin.

4. Planken aan de muur

Hoewel dit erg logisch klinkt, moeten we ze niet onderschatten. Enkele planken boven je bed of boven je tafel bieden toch extra opbergruimte zonder massaal plek in te nemen in je kamer. Het ziet er ook nog eens heel leuk uit wanneer je boeken afwisselt met vaasjes, planten of andere spullen. Daarnaast is het natuurlijk een voordelig alternatief voor een boekenkast!

boekenplank-4

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een grote spiegel doet een ruimte al snel groter lijken. Natuurlijk is het ook ideaal voor de ‘laatste check’ voor het verlaten van je stulpje.

6. Kies voor lage meubels

Lage meubels zoals een laag bed of een lagere salontafel nemen minder ruimte in je kamer in beslag, waardoor je kamer minder vol lijkt. Een kolossaal hotelbed en grove eikenhouten tafel zijn wellicht erg mooi, maar zullen je kamer onnodig vol laten ogen. Zeker wanneer je veel spullen hebt!

7. Speel met lichtjes en kaarsjes om de boel gezelliger te maken

Als je een klein budget hebt kun je met simpele middelen als kerstlichtjes, kleine (tafel)lampen of kaarsen een behoorlijk eind komen. Wikkel lampjes om een trapleuning of leg deze in de vensterbank. Staat gezellig!

tumblr_lrn8tg1Ri61qeezl7o1_500

8. Fleur je muren op met muurdecoratie

Plak bijvoorbeeld een mooie quote van muurstickers op de muur of ga voor een stijlvolle foto. Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Knip dan zelf een aantal letters uit en schilder, met behulp van deze letters, zelf een mooie tekst op je muur.

9. Ga voor groen

Een beetje groen in je kamer kan je meteen opfleuren. Kies voor vetplanten, die hebben weinig verzorging nodig. Hang er een paar op, of kies juist voor 1 grote plant op een tafeltje. Dit zal je kamer direct leuker maken!

filmpje-still

10. Geef je kamer een persoonlijke touch

Het is belangrijk om een veilige thuishaven te creëren. Probeer zoveel mogelijk persoonlijke spullen mee te nemen naar je studentenkamer, bijvoorbeeld foto’s met familie en vrienden.