Een comfortabele werkplek is van essentieel belang. Mogelijk heb je geen zeeën van ruimte en is de afleiding om je heen groot. Een comfortabele werkplek creëer je zelf. We geven je een aantal tips om jouw ideale werkplek te creëren.

Licht
Verlichting op een werkplek is ontzettend belangrijk voor je concentratie. Vooral wanneer je van plan bent om veel vanuit huis te werken en een lange periode achter elkaar dan is het aan te raden om een ruimte te kiezen waar je het meeste natuurlijke daglicht binnen krijgt. Kies een ruimte met een aantal ramen of dakkapel.

Natuurlijk daglicht voorziet ons lichaam in de nodige vitamines en heeft een positief effect op ons bioritme.

PH121615-001

Temperatuur
Een belangrijke factor voor een productieve werkplek is de temperatuur. Is het te heet, dan kun je je niet concentreren en wanneer het te koud is ben je niet productief. De ideale temperatuur is zo’n 21 graden.

Meubilair
Een goed bureau en bureaustoel zijn de basis van een comfortabele werkplek. Maar wat is goed? Een goede stoel heeft armleuningen. Deze armleuningen moeten laag genoeg zijn om je schouders te laten ontspannen terwijl je je armen onder een hoek van 90 graden hebt. Daarnaast moet je met je voeten plat en stevig op de grond kunnen staan.

Een bureau moet er niet alleen mooi uitzien, de hoogte moet ook juist zijn. Wij Nederlands zijn lang. Niks is zo vervelend als een te laag bureau, waar je stoel niet onder past en waar je een zere rug van krijgt.

Georganiseerd
Een rommelige werkplek laat je productiviteit dalen, maar ook de mate van comfort. Leg enkel items die je vaak gebruikt op je bureau en ruim de rest op. Stal daarnaast niet je hele bureau vol met decoratieve items. Hang die op aan de muur naast je, achter je of voor je. Zolang je bureau maar opgeruimd, overzichtelijk en netjes is.

Nu heb je je thuiswerk-plek prachtig ingericht. Een comfortabele stoel, leuk bureau. Nu is er nog één grote ergernis: kabels. Neem de tijd om de kabels van je beeldscherm, opladers en andere elektronische items netjes weg te werken. Wees creatief met tape of kabelbeschermers en werk alle kabels netjes weg onder bijvoorbeeld je bureau.

5b34169b81b3be469cbc726f54bc1d76

Persoonlijk
Hoe ziet de ideale werkruimte eruit? Deze zit ergens tussen een ‘thuis’ en een ‘kantoor’ in. De ruimte moet zowel gezellig, uitnodigend als functioneel en efficient zijn. Hang daarom wat persoonlijke items op in je werkruimte zoals een foto, maar daarnaast ook items die je productiviteit een boost geven zoals een inspirerend boek. Leuke opbergbakken zijn ook geen overbodige luxe.

Groene planten mogen natuurlijk niet ontbreken op een werkplek. Planten zorgen ervoor dat de lucht in de ruimte gezuiverd wordt en geven de plek een fris uiterlijk. Je kunt kiezen voor een aantal hangplanten. Die nemen niet zoveel plek in beslag, ideaal!

Schermafbeelding 2018-03-14 om 12.47.22