Het is officieel lente! De hoogste tijd om je huis op te fleuren en klaar te maken voor de lente. Met deze tips breng je je huis in voorjaarssferen.

Bloemen
Dit is eigenlijk de simpelste tip: haal bloemen in huis. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo scoor je bij verschillende supermarkten bijvoorbeeld een bosje tulpen of narcissen (helemaal voorjaarsproof). Een bosje bloemen fleurt je huis altijd zo op. Kies ook eens voor deze kleurrijke vaasjes in plaats van die glazen vaas.Kwantum-vaasjes-collage

Frisse kleuren en geuren
Berg al je dikke plaids, kussens met winterprints, kaarsen met kruidige wintergeuren en andere winterse accessoires op en vervang ze door lichte stoffen, zachte kleurtjes en frisse geurkaarsjes of stokjes. Pastelkleurtjes staan lenteachtig. Mix blauw en groen of roze en geel bijvoorbeeld. 

Lente-in-huis-interieur-1

Groen in huis
Haal een beetje buiten naar binnen. Stop je favoriete (binnen)planten in verschillende mooie bloempotten en je haalt meteen de lente in huis! Het is ook leuk om je eigen kruidentuintje te beginnen in kleine potjes.

Kruidentuin-in-de-keuken

Behang
Als je het iets groter wil aanpakken kun je er voor kiezen om een wand of een gedeelte te behangen met een leuke, frisse print. Dit is een enorme opsteker voor je huis! 61KSo57NN8L

Durf te experimenteren
Probeer eens verschillende stoffen, kleuren en meubels. Denk aan een gele of groene bank, een gekleurde poef en verschillende kleuren eetkamerstoelen. Hiermee kun je combineren, maar met een paar gekleurde items in huis houd je het rustig.

gele-bank-pandora
Vergeet je buitenruimte niet
Heb jij een tuin of balkon? Heerlijk! Met een paar simpele handelingen creëer je van jouw balkon of tuin een waar lenteparadijs. Met kant en klare lentebloeiers tover je jouw buitenruimte om tot een fleurig geheel.


lente-explosie (1)