Heb jij een leuke woning gevonden en zit het klussen erop? Het behang zit op de muur en de meubels staan op hun plaats? Dan is het tijd om je nieuwe huis in te luiden met een housewarming! Maak er een geslaagde housewarming van met deze tips.

1. De uitnodiging

Je kunt natuurlijk iedereen apart een uitnodiging sturen, maar dat is een heel klusje. Maak daarom je eigen persoonlijke uitnodiging. Hiervoor zijn verschillende apps te vinden. Maak bijvoorbeeld een poster met Typorama en verspreid deze via whatsapp of e-mail.

2. Versier je huis

Bij een housewarming wil je je huis gezellig maken. Met een bol touw en gekleurd papier kom je heel ver! Knip huisjes van het gekleurde papier en rijg het aan het touw. Echte housewarming slingers! Je kunt ook lampjes ophangen, bijvoorbeeld aan de reling van de trap. Super leuke binnenkomer!

Schermafbeelding 2018-02-14 om 13.15.07

3. Hapjes en drankjes 

Tijdens je housewarming wil je natuurlijk niet veel in de keuken staan. Maak daarom zoveel mogelijk hapjes van tevoren klaar en presenteer ze op een buffettafeltje, met hapjes op grote schalen of etagères. Een etagère kun je ook simpel zelf maken door verschillende borden te pakken met daartussen een stevig glas. Schermafbeelding 2018-02-14 om 13.23.21
Een lekker drankje mag natuurlijk niet ontbreken. Maak je eigen mini bar waarin gasten zelf hun favoriete cocktail kunnen maken! Of regel een lekkere bubbel als welkomstdrankje. Wat ook heel leuk is, is om zelf fruitwater te maken. Je kunt eindeloos variëren met citroen, limoen, appel, sinaasappel, ananas, framboos, munt en andere fruitsoorten en kruiden.

Fruitwater-met-gele-kiwi

4. Bescherm je spullen op een leuke manier

Je wilt graag je nieuwe meubels showen, maar denk er ook aan dat deze snel vies kunnen worden. Een wijnvlek of vetvlek kun je maar beter voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een zeil kopen waar iedereen met watervaste stift een leuk berichtje op kan schrijven. Je mooie tafel is bescherm en je hebt ook nog eens een leuk aandenken! Leg wat plaids op de bank ter bescherming. Dit ziet er ook nog eens leuk uit!

5. Rondleiding

Als je een housewarming geeft moet je natuurlijk niet vergeten om de mensen een rondleiding te geven door het nieuwe huis. Dat is tenslotte toch eindelijk het doel van het feest. Zorg er daarom voor dat alle kamers van jullie huis netjes schoongemaakt en opgeruimd zijn zodat de gasten een goede indruk krijgen van het nieuwe stekje.