Is het tijd om die oude gordijnen eens te vervangen voor wat mooie, passende raamdecoratie? Dan zullen deze tips je zeker op weg helpen!

  1. Kies voor mogelijkheden

Raamdecoratie zoals houten jaloezieën komt met veel meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld klassieke gordijnen. Je kunt jaloezieën op zo’n manier afstellen dat je de perfecte balans tussen natuurlijk licht, privacy en sfeer gevonden krijgt. Daarnaast zijn er zelfs jaloezieën en rolluiken te vinden die je aan kunt sluiten op een slim alarmsysteem: en ook dat is zeker geen slecht idee! Investeer dus in de juiste kwaliteit, met voldoende mogelijkheden. Op die manier kun je nog jaren van je nieuwe raamdecoratie genieten.

  1. Vind de balans

Raamdecoratie met voldoende mogelijkheden geeft je de optie om balans te creëren. Balans in het binnenvallen van natuurlijk licht (wat goed is voor het humeur, de concentratie en je energiepeil), maar ook balans in je interieur, balans op het gebied van privacy en zelfs balans op de temperatuur in je woning. Kies dus hoe dan ook voor raamdecoratie die het mogelijk maakt om de juiste balans te vinden tussen de zaken die jij belangrijk vindt.

  1. Kies per ruimte

Hoewel het hartstikke mooi is om in iedere ruimte houten jaloezieën neer te hangen, kan het soms handig zijn om per ruimte op zoek te gaan naar specifieke raamdecoratie. Zo zijn verduisterende rolgordijnen bijvoorbeeld ontzettend fijn op de kinderkamer, terwijl houten jaloezieën de woonkamer weer mooi complimenteren. Kijk ook even naar waar je de ruimte voor gebruikt. Zo zul je in de badkamer op zoek moeten gaan naar andere materialen dan voor de raamdecoratie in de slaapkamer.

  1. Kijk naar je interieurstijl

Of je er nu bewust mee bezig bent geweest of niet: iedere woning heeft zo zijn eigen interieurstijl. Misschien heb je bewust een heel stoer, industrieel interieur neergezet: dit wil je dan natuurlijk niet afbreken door er zacht roze gordijnen neer te hangen. Kijk even goed rond in je woning. Kom je bepaalde kleuren veel tegen? Gebruik je veel natuurlijke materialen of houdt je juist van less is more? Pas je raamdecoratie hier dan op aan. Zo zet je direct de puntjes op de i en zorg je dat je hele woning een mooi geheel wordt.

  1. Investeer in kwaliteit

Hoewel er vast raamdecoratie voor een paar tientjes te verkrijgen is, is de kans groot dat deze niet zo lang meegaat als raamdecoratie waar je wat meer voor betaald. Kijk dus niet alleen naar het budget dat je nu hebt, maar ook naar de toekomst. Hoe lang wil je dat jouw raamdecoratie meegaat? Ook in dit geval geldt: goedkoop is vaak duurkoop!