Van een té vol huis worden we over het algemeen niet echt gelukkig. Het kan gauw rommelig ogen en je woning lijkt er kleiner door. En dat wil je nou juist niet! Maar een te lege woonkamer kan juist weer ongezellig ogen. Heb je nog een kale muur over waarvan je niet weet wat je er mee moet om het gezellig te maken? Wij geven inspiratie! 

 

 

  • Spiegel 

 

Een spiegel is dé perfecte manier om een kale muur stijlvol op te vullen en tegelijkertijd de ruimte groter te laten ogen. Kies wel voor een stijlvolle variant, zoals een groot rond exemplaar, of eentje met organische vormen. Een mooie ronde spiegel komt overigens het mooist tot z’n recht als het boven een lambrisering of een mooi kastje hangt. Op zoek naar kastjesinspiratie? Kijk dan bij tip 2! 

 

 

  • Mooie sidetabel 

 

De ultieme opvulling voor een kale muur is een mooie en handige sidetable. Altijd fijn om spullen in op te kunnen bergen achter gesloten lades of deurtjes, of om juist mooie accessoires op tentoon te stellen wanneer je voor een open variant kiest. Hoe dan ook is een sidetable met een subtiel formaat en elegant design wat ons betreft de perfecte toevoeging aan een stijlvol en rustig interieur. 

 

 

  • Grote plant 

 

Een woonkamer zonder planten is wat ons betreft niet compleet. Een paar kleine plantjes hier en daar maken je huis gezellig, fris en levendig. Maar waar je een interieur echt compleet mee maakt is een grote groene topper van een kamerplant. Denk aan een mooie Strelitzia, bananenplant, Monstera of een grote Ficus. 

 

8uu

 

 

  • Gallery wall 

 

Een enkele ingelijste foto, poster of mooie print kan soms nogal eens in het niet vallen. En dat is zonde! De oplossing? Creëer een mooie gallery wall op een leeg stukje muur. Kies verschillende prints, posters en lijsten die mooi bij elkaar passen en hang ze naast en boven elkaar op. Maak vooral gebruik van speels hoogteverschil voor het mooiste effect! 

 

8uuuuuuu

  

 

  • Knusse eethoek 

 

Van een eethoek zijn we vaak gewend dat de eettafel midden in de ruimte staat, of in ieder geval los van de muren. Maar heb je er al eens nagedacht om de tafel met één van de lange zijdes tegen de muur te zetten, met aan de muurkant een mooie eettafelbank? Dit staat niet alleen ontzettend gezellig, maar je bespaart er ook nog eens ontzettend veel ruimte mee. Je kunt de tafel namelijk zo over de bank heen schuiven wanneer deze niet gebruikt wordt. Op zoek naar een mooie eyecatcher van een eettafel? Wat dacht je van een ovale visgraat eettafel?! 

 

Heb je een ronde eettafel? Dan kun je ook kiezen voor een leuk hoekbankje zoals je hieronder ziet.