Een geweldige manier om je woonruimte op te frissen is met een gloednieuwe bank – het kan echt werken om het ontwerp van je woonkamer te transformeren en je een comfortabele plek te bieden om te ontspannen. Het kiezen van een hoekbank in een meubelwinkel is een geweldige manier om niet alleen je zithoek uit te breiden, maar ze zien er ook fantastisch uit. Of je nu gaat voor comfort, of een opvallend decoratief statement, je kunt de twee combineren met een van de prachtige hoekbanken. Hierbij is het van belang om de juiste keuze te maken, wat je doet met behulp van de volgende tips. 

 

Kies een kleur

Wil je een hoekbank die past bij je huidige woonkamerinrichting? Of een bank die opvalt en een statement maakt? Of je nu een hoekbank kiest om te combineren met je andere woonkamermeubels, of je nieuwe hoekbank gebruikt om de woonkamer een nieuwe impuls te geven. Meubelwinkels hebben een enorme verscheidenheid aan kleuren en patronen die passen bij een hele reeks stijlvoorkeuren, dus er is altijd een exemplaar dat past bij je interieur. 

 

Meet je ruimte

Hoekbanken nemen natuurlijk meer ruimte in beslag dan je standaard twee- of driezitsbank, dus het is essentieel dat je, voordat je een beslissing neemt, de ruimte waarmee je werkt goed meet. Meet absoluut alles, inclusief de lengte van de ruimte die je hoopt op je hoekbank te krijgen, de hoogte, rekening houdend met eventuele planken of radiatoren, en niet te vergeten de diepte van de ruimte, denk aan tapijten of salontafels die ook de ruimte. Neem deze maten mee als je naar een meubelwinkel gaat zodat je ze kunt vertellen aan de verkoper. 

 

Kies een positie

Als je eenmaal een hoekbank hebt gezien waar je dol op bent, besteed dan wat tijd aan het uitzoeken hoe deze het beste in je kamer kan worden geplaatst. TIP: Gebruik afplakband om aan te geven waar je je nieuwe bank ziet gaan, om verschillende posities uit te proberen en te zien welke het beste voor je werkt wat betreft toegankelijkheid en hoe het je andere meubelstukken zal aanvullen.

 

Kies een stijl

Naast een uitgebreide kleurenassortiment hebben meubelwinkels een hele reeks verschillende vormen en maten om uit te kiezen. Je kunt online door hun collecties bladeren, of om een ​​goed idee te krijgen van je nieuwe hoekbank, kun je naar een showroom gaan. Neem de tijd om ons volledige assortiment door te nemen en te beslissen welk ontwerp het beste bij je wensen past, rekening houdend met de vorm, grootte en materialen.  

 

Denk aan je accessoires

Eindelijk, als je eenmaal op je nieuwe hoekbank in een meubelwinkel zit, kun je beginnen na te denken over hoe je hem van accessoires kunt voorzien en hem uniek kunt maken voor in je huis. Een combinatie van kussens en plaids kan worden gebruikt om het te stylen op een manier die je persoonlijkheid weerspiegelt, en je kunt zo gedurfd of zo subtiel zijn als je wilt!