Aan een keukenrenovatie beginnen is zowel spannend als zenuwslopend. Om het iets minder stressvol te maken, hebben we in dit artikel ideeën genoemd om het proces eenvoudiger, goedkoper en succesvoller te maken. Bekijk deze verzameling geweldige tips om van je keukenverbouwing een reis te maken die eindigt met de keuken van je dromen!

 

Voeg een kantoor toe

Als je je keuken als kantoor wilt gebruiken, maak je dit onderdeel van de verbouwing. Je hebt niet veel ruimte nodig. Een kleine zithoek met een computerstation is vaak voldoende. Voeg tijdens de verbouwing stopcontacten toe om je computerapparatuur aan te sluiten. Voeg ook opbergruimte toe, zoals planken of een verzonken wandkast, zodat je papierwerk niet verloren gaat of een puinhoop veroorzaakt.

 

Probeer een eiland eerst

Als je meer aanrecht en opslagruimte wilt, kan het toevoegen van een keukeneiland de kosten waard zijn. Maar een eiland kan het aantal mensen dat in de keuken werkt beperken, de verkeersstroom verminderen tot eenrichtingsverkeer zonder passeren en zorgen voor krappe ruimtes. Probeer een eiland uit voordat je je aan een eiland verbindt. Klap een model op ware grootte in elkaar van karton of multiplex en leef er een paar dagen mee. Zorg ervoor dat je de deuren van je fornuis en koelkast kunt openen. Geen ruimte voor een eiland? Overweeg in plaats daarvan een keukentrolley.

 

Begin met de kasten

Meet je geïnstalleerde onderkasten om de afmetingen van het aanrecht te bepalen – gebruik niet die op je ontwerp en bouwplan. De rij kasten kan na installatie namelijk een andere afmeting hebben vanwege niet-vierkante wanden. Plaats een timmermansvierkant in de hoek boven de eindkast. De hoek kan smaller zijn dan de rest van de muur vanwege lagen voegmassa. Meet tot het verste punt op de muur boven de kasten om een ​​lelijke opening tussen het aanrecht en de muur te voorkomen nadat de werkbladen zijn geïnstalleerd. 

 

Zet een tijdelijke keuken op

Met een tijdelijke keuken kun je koken, afwassen en je ochtendkoffie zetten terwijl je hoofdkeuken buiten gebruik is. Bewaar een paar van je oude kasten en werkbladen om de geïmproviseerde keuken te bouwen. Je hebt geen fancy setup nodig – functionaliteit is hier het doel. Installeer de kasten en snijd indien nodig het aanrecht op maat. Hiervoor kun je het benodigde gereedschap bij Mastertools.nl kopen. Voeg vervolgens de aanrechtapparatuur en andere items toe die je nodig hebt voor het bereiden van maaltijden, zoals een broodroosteroven, kookplaat, magnetron, koffiezetapparaat en koelkast. Kun je niet een normaal exemplaar kwijt? Er zijn ook koelkasten die een stuk kleiner zijn. 

 

Plaats opslag onder kasten

Uittrekbare rekken en lades onder de kasten in je keuken geven je direct toegang tot keukenbenodigdheden zonder de rommel van kruidenrekken of meshouders. Als het koken klaar is, klapt het rek omhoog tegen de onderkant van de kast. Je kunt kant-en-klare rekken kopen of een paar scharnieren kopen en je eigen houten rek maken voor messen, kruiden of andere kleine voorwerpen die anders ruimte op het aanrecht innemen.