Ben jij dol op de uitstraling van een groene haag, maar heb je absoluut geen groene vingers? Geen paniek! Je kunt namelijk tegenwoordig ook een kunsthaag van Easyplants kopen die er zó realistisch uitziet dat je het verschil met een echte haag bijna niet ziet. Zo’n kunsthaag biedt je ontzettend veel voordelen ten opzichte van een echte haag, welke we in dit artikel voor je op een rijtje zetten.

 

Een kunsthaag heeft geen water nodig

We starten meteen met het meest voor de hand liggende voordeel van een kunsthaag van Easyplants, namelijk dat deze uiteraard geen water nodig heeft. Super handig, want je hoeft nooit te sproeien, zelfs niet op de meest droge dagen. Het is dus geen ramp als je wekenlang van huis bent, want jouw haag blijft altijd groen, terwijl die van je buurman langzaam verkleurt als deze te droog wordt.

 

Een kunsthaag van Easyplants verkleurt niet

Mede doordat deze geen water nodig heeft, maar ook doordat hij ongevoelig is voor de seizoenen verkleurt een kunsthaag niet. Hij blijft altijd precies dezelfde groene kleur als toen je hem kocht. Je kiest hem dan ook uit op de uitstraling die hij heeft, en niet op hoe je wilt dat hij in de toekomst gaat groeien. Hij is immers kant-en-klaar, en als je hem eenmaal hebt bevestigt kan hij jaren blijven zitten.

 

Je hoeft een kunsthaag niet te snoeien

Ook al zo’n inkoppertje, maar alle Easyplants kunstplanten (en dus ook de haag) hoef je niet te snoeien. Hij groeit namelijk niet, en er hoeft dus ook niks vanaf geknipt te worden. Dit is vooral handig voor mensen die een absoluut onderhoudsvriendelijke tuin willen. Een haag snoeien is een stuk ingewikkelder dan het lijkt, en de meeste mensen zien het niet zitten om met een heggenschaar aan de slag te gaan. Als jij daar ook stiekem bang voor bent kun je dus het beste een kunsthaag aanschaffen. Als hij eenmaal hangt hoef je er namelijk nooit meer naar om te kijken.

 

Een kunsthaag is direct af

Een ander groot voordeel van een kunsthaag is dat deze direct af is. Een echte haag heeft veel tijd nodig om tot de gewenste hoogte te groeien. Zeker als je kleine plantjes koopt ben je soms jaren zoet, en een haag kopen op de gewenste hoogte is een duur grapje. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een haag van kunststof. Dan heb je namelijk binnen één middag een hele groene wand of afscheiding, en hoef je niet eindeloos te wachten tot je haag helemaal is dichtgegroeid. Kleed je tuin verder aan met wat andere Easyplants kunstplanten, en jouw nieuwe, onderhoudsvriendelijke tuin is in één dag klaar!

 

Een neppe haag biedt veel privacy

Met een echte haag is het soms nog maar de vraag of deze goed dichtgroeit. De natuur gaat immers zijn eigen gang, en soms heb je kale plekken in de haag waar mensen doorheen kunnen kijken. Met een kunsthaag heb je dit probleem niet. Dit is helemaal dicht, en zorgt er zo voor dat nieuwsgierige buren niets zien.